Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam721
Toplam Ziyaret1686154

MHP’li KAÇAR, KARAİSALI’NIN YOL VE SU SORUNUNU GÜNDEME GETİRDİ

MHP Karaisalı ve Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Abdullah Kaçar, ABB meclisinde Hacıaraplar-Altınova ve Maraşlı-Mahmutoğlu-Hayta’nın yol sorunu ile Karakılıç, Nergizlik ve Cingöz köylerinin su sorununu gündeme getirdi.

MHP Karaisalı ve Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Abdullah Kaçar, Adana Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisinde gündem dışı söz alarak Hacıaraplar-Altınova ve Maraşlı-Mahmutoğlu-Hayta’nın yol sorunu ile Karakılıç, Nergizlik ve Cingöz köylerinin su sorununu gündeme getirerek, bu sorunların bir an önce ortadan kaldırılmasını istedi.

Abdullah Kaçar, şunları söyledi:

“HACIARAPLAR-ALTINOVA YOL SORUNU

Ömerli Grup Yolunun dışında bir Hacıaraplar-Altınova köyümüz var. Karaisalı’nın kuzey bölgesinde,  Karaisalı’nın mahallelerini ikiye bölen Çakıt Çayı üzerinde Selçuklular zamanında bir köprü yapılmış.  Ayrıca Kapıkaya Kanyonu’na da bir köprü de 1955’te rahmetli Adnan Menderes yapmış. Üçüncüsü de geçen dönem Hüseyin Başkan yaptı. Bu 2 köyü birbirine bağlayan 3.5 km.lik bir yol var. Bunun videosunu ve fotoğraflarını çektim, hem yol müdürüne hem de Sayın Başkan Zeydan Karalar’a attım. “Ya burası köy yolu falan, bir baktırayım” dedi. 3.5 kilometrelik bu yol Hacıaraplar’la Altınova’yı birbirine bağladığı gibi Karaisalı’nın kuzeyinde kalan en az 14-15 köyü daha kısa  mesafeden ilçeye bağlıyor.Eğer bu köprü olmasa  yukarıdan gitse 20 km., aşağıdan gitse 50 km. ilçe merkezine gitmek için yol kat edilecek. Bu yolun yapılmasını rica ediyorum.

MARAŞLI-MAHMUTOĞLU-HAYTA KÖY YOLU

Bir de Maraşlı-Mahmutoğlu-Hayta yolu 11 km’dir. Sayın Karalar Karaisalı’ya geldiğinde muhtarlar toplantısında bu yolu orada muhtarıma da “yaptıracağım” diye söz vermiş. Bu yolun da bir an önce yapılmasını rica ediyorum.

ASKİ’DEN HİZMET BEKLEYEN KÖYLER

Su sorunu yaşayan bu köylerimiz Karakılıç, Nergizlik ve Cingöz’dür.. Göreve geldiğimiz günden beri bu sorunları her mecliste söylüyorum, yapılana kadar da söylemeye devam edeceğim. Bu köylerin sularının bir an önce yapılmasını ve vatandaşın suya kavuşturulmasını rica ediyorum.”

 

162 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231