Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam902
Toplam Ziyaret1669288

HALİL ATILGAN'DAN, "TÜRKÜLERLE DİN TİCARETİ KADERSİZ TÜRKÜLER" KİTABI

Türk Halk Müziği Doktoru Adanalı Halil Atılgan, "Türkülerle Din Ticareti Kadersiz Türküler" kitabnı yayınladı. Atılgan, "Türkülerimizin müziklerine dini sözler monte edilerek ilahi yapıldı" dedi.

Karaisalı yöresinin "Gide gide bir söğüde dayandım" türküsünün derleyicisi Halil Atılgan, "Her gün Kadersiz türkülere bir yenisi daha ekleniyor. Sizler eliniz kolunuz bağlı böyle duracak mısınız? Yoksa Kadersiz Türküleri kurtarmak için seferberlik mi ilân edeceksiniz. Yoksa: Allah! Allah! Diyerek Kadersiz Türkülerin kaderini mi değiştireceksiniz" dedi.
Atılgan, "Ey Muhammet’in ümmeti! Kadersiz Türkülerin yapıcıları, Ali, Murtaza, Hasan, Hüseyin. Taki, Naki, Askeri. Türkü seven herkes… Âdemoğlu. Duydunuz mu? Amatör Halk Müziği Korolarının değerli elemanları, elini kulağına atıp ta bir defa türkü söylemeyen aziz Türk Milletinin değerli vatandaşları, cemiyetler, kurum ve kuruluşlar. Hayvan Sevenler Derneğinin değerli üyeleri. Fenerbahçeliler, Galatasaraylılar, Beşiktaşlılar. Bildiğiniz, yıllardır söylediğiniz: Yeşil ördek gibi daldım göllere/ Bir çift turna gördüm durur dallarda / Ağrı dağından uçtum/ Tuna nehri akmam diyor /Ela gözlüm ben bu elden gidersem / Asker oldum giydim yelek / Eyvanına vardım eyvanı çamur /Vardın Hint eline kumaş getirdin” adlı türkülerimizin müziklerine dini sözler monte edilerek ilahi yapıldı" dedi.
Atılgan şöyle devam etti:
"Duydunuz mu? Dinlediniz mi? Biliyor musunuz? Evet, ilahi yapıldı. Dini kanallarda CD’leri sabahlara kadar dönüyor. Her gün Kadersiz türkülere bir yenisi daha ekleniyor. Sizler eliniz kolunuz bağlı böyle duracak mısınız? Yoksa Kadersiz Türküleri kurtarmak için seferberlik mi ilân edeceksiniz. Yoksa: Allah! Allah! Diyerek Kadersiz Türkülerin kaderini mi değiştireceksiniz."

 

121 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339