Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam983
Toplam Ziyaret1669369

ADANALI İDRİS ŞAHİN, GÖYÇE-ZENGEZUR AZERİ TÜRK CUMHURİYETİ GÖÇ DEVLETİ KÜLTÜR BAKAN YARDIMCILIĞI’NA

Karaisalılı Mehmet Davarcı’nın Göyçe-Zengezur Azeritürk Cumhuriyeti Göç Devleti Kültür Bakanlığı’na atanmasından sonra, Bakan Yardımcılığı’na da Adanalı İdris Şahin atandı.

                                                             MEHMET DAVARCI

                                                        İDRİS ŞAHİN                                         

Karaisalılı Mehmet Davarcı’nın Göyçe-Zengezur Azeritürk Cumhuriyeti Göç Devleti Kültür Bakanlığı’na atanmasından sonra, Bakan Yardımcılığı’na da Adanalı idris Şahin atandı.

Göyçe-Zengezur Azeritürk Cumhuriyeti Göç Devleti Kültür Bakanı olan Karaisalılı Mehmet Davarcı, daha önce adı Azerbaycan Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti olan devletin yeni adının Göyçe-Zengezur Azeritürk Cumhuriyeti Göç Devleti olduğunu söyledi.

Davarcı, “Devletimizin ismi yapılan görüşmeler ve Sayın Cumhurbaşkanımız Rizvan Talibov beyefendinin kararlarıyla, Göyçe-Zengezur Azeritürk Cumhuriyeti Göç Devleti olarak değiştirilmiştir. Ayrıca 75 olan Milli Meclis üye sayısı 45 olarak düzenlenmesine karar verilmiştir” dedi.

Bakan Davarcı, kendisinin Adana’nın Karaisalı İlçesine bağlı Etekli Mahallesi doğumlu olduğunu belirterek, “Geçmişte Türk kültür ve sanat hayatına büyük katkılar koymuş, dava adamı Türk Ocakları Adana Şubesi eski başkanlarından fakülte mezunu, anne ve babası da benim gibi Etekli nüfusuna kayıtlı Sayın İdris Şahin’i Bakan Yardımcısı olarak atamış bulunuyoruz. Kendisine başarılar dilerim” dedi.

İdris Şahin kimdir?

İdris Şahin, aslen Karaisalılı olup Ceyhan’ın Gümürdülü Köyünde doğdu.Çukurova Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi olan İdris Şahin, Adana Orköy Başmühendisliği ve Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nde İdari ve Mali Şube Müdürü görev yaparken emekli oldu.

1987 Yılında Adana Türk Ocağını kurdu. Onun başkanlığı döneminde 1994 yılına kadar Türkiye’nin, Türk-İslam dünyasının milli meselelerinde birçok seminerler, konferanslar, paneller, sempozyumlar, tiyatro gösterileri düzenlendi. 5 Ocak Adana’nın kurtuluş günü münasebetiyle okullarda şiir, resim ve kompozisyon yarışması tertiplendi. Şahin, en son Çukurova Aydınlar Derneği Başkanlığı yaparken bir çok gazete ve internet haber sitelerinde köşe yazarlığı da yaptı.

 

926 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173