Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam1168
Toplam Ziyaret1687677

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Haber: Demirel Babacanoğlu

Öğretmenler günü deyince anılarım geldi aklıma.1965 yılında Düziçi İlköğretmen Okulu’nun bitirmiş, öğretmen olmuştum. Bolu-Düzce-Namık Kemal İlkokulu’na depo tayinim yapılmıştı. Bir Ağustos’ta maaşımı 380 tl. olarak almıştım. Eylül’de döndüğümde Kıbrıscık-Himmetler Köyü’ne atanmıştım. Okul müdürlüğü bana verilmişti. Sınıf arkadaşım Muti Elmas ve vekil öğretmen Yılmaz Tombak’la göreve başladık.

***

Çocuklar okul önünde toplandılar. Çocuklara  okulun çevre duvarlarını işaret ederek, gelişigüzel yapılmış, üzerinden atlamayın, geçmeyin, oynamayın, kaza olur, bir tarafınız yaralanabilir, üzülürüm. Orada bizi izleyen velilerden biri; “Hoca, senin dediğini anlamaz bunlar, çakıl diyeceksin” dedi. Çocuklara döndüm, benim dediğimi anlamayan varsa parmak kaldırsın dedim, birkaç kez yineledim. Parmak kaldıran olmadı. Bayrak törenini yaptık, çocukları içeri aldım. Veli’ye yaklatım, gördün ya hepsi anlamış; bir daha benim işime karışma dedim…

***

Okuldayken Osmaniye’nin Cevdetiye Köyü’nde uygulama (staj) görmüştük. Uygulama öğretmeni sayılıyorduk. Kıbrısçık İlçesi Kıbrısçık İlkokulu’nda, müfettişler denetiminde uygulama dersine girmiştik. Pencerede bir ev taslağı gördüm. Pencereye yakın oturan bir çocuğunmuş. Eve girdin mi dedim; “Dün girdim öğretmenim” dedi. Çocukta, zaman, algı kavramı gelişmişti.

***

Silifke’nin  bir köyünde öğretmendim. Bir çocuk el kaldırdı. “Öğretmenim kalemim çalınmış” dedi “yeni almıştım”. Yavrum bir yerde düşürmüş olmayasın, bir bakalım çocuklar dedim. Çocuklar, sıraların altına, oraya buraya baktılar, kalem yoktu. Peki ayağa  kalkın, çantalarınıza bakacağım dedim. Bu arada çocuğun biri  çantasından kalemi sırasının altına düşürdü… kalem tekti gitti. Ben de bakmaya başladım. Kalemi yuvarlandığı yerden aldım, Bak işte  buraya düşürmüşsün, al dedim…

Birkaç gün sonra, kalemi alan çocuğu odama çağırdım. Böyle bir şey olursa bana söyle, ben sana kalem veririm, bir daha böyle yapma çocuğum dedim… Bundan sonra böyle bir şey olmadı.  Bir düzine kalem aldım, bir kutu içinde masamın üstüne koydum, kaleme biten  buradan alabilir dedim. Bu uygulama etkili oldu. Bir daha kalem sorunu çıkmadı.

Öğretmenler günü kutlu olsun, mutlu olsun.

 

112 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406