Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam1175
Toplam Ziyaret1687684

HALUK UYGUR, ”ALTINORAN MÜZESİ KURMA HAZIRLIĞINDAYIZ”

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Uygur, "ailemizin 350-400 resme, 2-3 bin fotoğrafa, 800 tane tarihi fotoğraf makinesine, 6 bin kitaba ulaşan birkaç farklı dalda koleksiyonu var. Bu koleksiyon umarım gelecekte değerlenir" dedi.

 

Vahit Şahin
Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı S.Haluk Uygur, Altınoran Müzesi kurma hazırlığı içerinde olduklarını söyledi.
Adana’da Ramada otelde düzenlenen Uygur Ailesinden Özel Koleksiyon Sergisinin açılışı gerçekleştirilirken ayrıca Hakan Yaman ve Haluk Uygur tarafından çevirisi yapılan “Asyatik Türkiye’de Yaşam” adlı kitabından imza günü düzenlendi.
İki etkinliğin açılışında konuşan Haluk Uygur, önce ailesini daha sonra da salonda eserleri bulunan 28 sanatçıyı tanıttı. Etkinliğin onur konukları olan Etem Çalışkan, Reha Bilir, Ergün Karadağ, Erol Doğaner ve İbrahim Zaman birer konuşma yaparken, Haluk Uygur çevirisini Hakan Yaman ile birlikte yaptığı “Asyatik Türkiye’de Yaşam” adlı kitaptan onur konuklarına hediye etti. İbrahim Zaman da çektiği fotoğrafının üzerine Haluk Uygur için yazdığı tabloyu verdi.
Uygur daha sonra şunları söyledi:
“Bugün aslında iki nedenle toplandık. Birincisi Uygur ailesinin bugüne kadar biriktirdiği Türkiye’nin en önemli ressamlarından ve istisnasız en önemli fotoğrafçılarından oluşan bir koleksiyon seçkisini sizlerle paylaşmak istedik. Tabi ki bugüne kadar paylaşmayıp ta bugün paylaşmamızın bir nedeni de var. Altınoran Müzesi kurma hazırlığı içerisindeyiz. İnşallah önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bunu başarabilirsek o kuracağımız güzel sanatlar müzesi içerisinde ne olacağını burada bir ön çalışma ile göstermek istedik. Çünkü ailemizin 350-400 resme, 2-3 bin fotoğrafa, 800 tane tarihi fotoğraf makinesine, 6 bin kitaba ulaşan birkaç farklı dalda koleksiyonu var. Bu koleksiyon umarım gelecekte değerlenir.”
Uygur, “Bu Cumartesi günü Cumhuriyetimizin 99. yılını kutladık. Yani bu Pazar günü 100. Yıla adım attık. Artık 100.yıldayız. Eğer ki biz 100. Yılı bugünden başlayarak 29 Ekim’e kadar üstlenmek suretiyle kutlamasak o zaman bu Cumhuriyeti hak etmedik derim. Bu yüzden Altınoran Yönetim Kurulu olarak biz bu etkinlikten itibaren 29 Ekim 2023’e kadar hepsi 100. Yıl anısına Cumhuriyetin erdemlerini yükseltip, Cumhuriyeti anlatan etkinlikler yapmak üzere karar aldık. Bu yüzden umuyoruz ki, bir 100. Yıl marşı çıkar. Aramızda Serhan Kelleözü var. Bunu dikkate almaları için kendisinden bunu rica ediyorum” şeklinde konuştu.
Bu konuşmadan sonra müzisyen Seren 10. Yıl Marşından başlayarak izleyiciler bir konser verdi.
Uygur Ailesinin Özel Koleksiyon Sergisinde Ahmet Çağlar, Ali Raşit Karakılıç, Ayşe Esin Polat, Bayram Top, Claudia Üzelgeçici, Devrim Erbil, Eren Eyüpoğlu, Erol Doğaner, Etem Çalışkan, Gültekin Çizgen, Hakan Çapkan, Haluk Uygur, Hikmet Karabucak, Işıl Özışık, İbrahim Zaman, İlham Enveroğlu, İzzet Keribar, Mesut Dikel, Murat Ali Hersekli, Mustafa Dulda, Mutluhan Taş, Rauf Denktaş, Reha Bilir, Saygı Uygur, Sezgin Güvel, Sıtkı Olçar, Şemsettin Başkurt, Yalçın Gürsel'den oluşan 28 sanatçının resim, heykel, fotoğraf ve sinema dallarındaki eserleri bulunuyor.
Serginin 3 Aralık 2022 tarihine kadar açık kalacağı açıklandı.
Açılışa CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Altınkoza A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Orhan, Altınkoza A.Ş.Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Timuçin, müzik sanatçısı Serhan Kelleözü, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kütüphane Müdürü Ahmet Karataş ile çok sayıda sivil toplum örgütü başkanı, sanatçı ve sanatsever katıldı.

159 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406