Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi18
Bugün Toplam883
Toplam Ziyaret1669269

ÇOCUK RESMİNİN GİZEMİ

Haber: Demirel Babacanoğlu

Ressam Sevgi Arı 1999’da Mersin Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Grafik  Tasarım Eğitimi’ni 2006’da bitirdi. Çukurova Üniversitesi’nde 2004-2009 yıllarında dersler verdi. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Grafik Ana Sanat dalında araştırma görevlisi olarak çalıştı.

2012 yılı boyunca Polanya-Wroclav Engerinsz Geppert Academy Of Fine Arts’da grafik tasarım tezini tamamladı. Çukurova Üniversitesi’ne döndü. Birçok seminere, çalıştaya katıldı Aynı üniversitede Doçent olarak dersler vermektedir.

Ana sınıfı çocuklara yönelik çalışmalarıyla dikkati çekti. Konuya ilişkin 21.10.2022 günü Adana Ressamlar Derneği Kaman sanat Galerisi’nde resim/tasarım sergisi açtı. Sergiyi çok sayıda sanatsever izledi.

Sergi 27 Ekim’e kadar açık kaldı.

Grafike edilmiş kırk kadar yapıt sergide yer aldı. Yapıtlar çok renkli olarak düzenlenmiş olup sıcak rengin egemenliğini taşımaktadır. Şurada kare kare harf harf birbirlerine geçmiş gök kuşağı  tonlarıyla betimlenmiş, harflere yer verilmiş.

P harfi üzerine  kırsal alandan getirilmiş bir saz parçası konulmuş, harfin penceresinde iki kuş sevgileniyor… Yanında E harfi bunun da üzerinde iki dal iki kuş var, önünde iki insan, biri cep telefonu ile fotoğraf çekiyor…Yaşamdan bir kesit…

Bez iplerle bezenmiş dünyayı temsil eden  iç içe geçmiş dairesel biçimleme görülüyor. Bu biçimleme güneşi de temsil ediyor. Hemen altında iple indirilmiş bir seramik çanak içinde çocukların bulunduğu bir ortam canlandırılmış…

Bakınız burada  çocuklar geometrik biçimlemelerle gösterilmiş, aralarına harfler serpilmiş, bir harf  oyunu var burada…. Yine yanında A harfiyle oluşturulmuş bir tablo yer alıyor. Harfler değişik çizimlerle belirtilmiş, merdivene, ağaca benzetilmiş, aralarına küçük harfler, noktalar (lekeler) konulmuş. A’dan başlayan bir yaşam verilmiş.

Başarılar diyorum ressama.

112 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339