Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam13
Toplam Ziyaret1681098

FİLİZ YILDIZ, ÇAĞDAŞ SERAMİK SANATI BULUŞMASINA KATILDI

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Filiz Yıldız, Türk Seramik Derneği (TSD) tarafından Bursa’da düzenlenen Uluslararası Seramik Bienali Sergisine katıldı.

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Filiz Yıldız, Türk Seramik Derneği (TSD) tarafından Bursa’da düzenlenen Uluslararası Seramik Bienali Sergisine katıldı.

Binlerce yıllık seramik geleneğini yaşatan ülkemizde, çağdaş seramik sanatının diğer sanat disiplinleri arasındaki ayrıcalıklı yerini vurgulamak amacıyla düzenlenen Uluslararası Seramik Bienali 20 Ekim 2022 tarihinde Bursa’da başlamıştı.

Ana teması “Zamanın Ruhu - Mavi” olan sergiye katıldığını söyleyen Yıldız, küratörlüğünü Mutlu Başkaya, Fatma Batukan Belge ve İlhan Marasalı’nın yaptığı Uluslararası Seramik Bienali’nin ana açılış sergisine "Geçmişteki Motifler Güçlü Kadını Düşler - Elibelinde 3" eseriyle katıldığını belirterek, “Sergideki eserim Stoneware çamurdan yapılmış ve yüksek derecede pişirilmiştir. Büyük boyutlu bu duvar tabağında kobalt oksitten elde edilmiş koyu mavi renkte astarla fırça dekor tekniği uygulaması görülmektedir. Bu duvar tabağında Türk halı ve kilimlerinde görülen “Elibelinde” motifi ve diğer "Selçuklu Uygarlığı" halı motiflerinde görülen desenler ile yeni çağdaş bir kompozisyon kurulmuştur.  Bu konudaki ilk kompozisyon çalışmalarımı rahmetli hocam Ali İsmail Türemen'in Yüzeysel Tasarım dersinde gerçekleştirmiştim” dedi.

Ç.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Filiz Yıldız, “Benim düşünceme göre eserime ismini verdiğim "Elibelinde" motifini Türk halı ve kilimlerine dokuyan Türk kadını bu motifte kendini temsil eden kadının elini belinde göstererek onurlu güçlü kişiliğini ve bunun ifadesi olan bu duruşunu bir dışavurum olarak şekillendirmiştir” diye konuştu.

Bursa’daki sergi 22 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek.

51 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398