Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam743
Toplam Ziyaret1696606

EKİM GEÇİDİ RESİM SERGİSİ

Haber:Demirel Babacanoğlu

 

“21. Yıl Ekim Geçidi” adıyla, Adana Büyükşehir belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde, Adana, İstanbul, İzmirden  35 sanatçının katıldığı çok renkli resim sergisi 17 Ekim2022  günü törenle  açıldı. Sergiyi çok sayıda sanatsever izledi.

 Sergi 21 yıldır geleneksel olarak açılmaktadır. Sergide, Ali Raşit Karakılçık Haluk Uygur, Mustafa Öncül, Sibel Nur Ener, Soner Tire, Zeki Umay, Müge Selçuk (…)  gibi ressamların yapıtları yer almıştır. 25 Ekim’e kadar izlenebilir.

Sergide 35’ten fazla tablo yer aldı. Her birinin albenisi başka başka çekicilikteydi. Sıcak soğuk rengin karışımından oluşan tablolar ilgiyi üzerinde topladı. Bakınız bir bayan palyaço, çok renkli olarak betimlenmiş. Her renk kendi gizemi içinde varlığını içeriyor. Palyaço bu nedenle çocukların ilgisini daha çok topluyor.

Hele şu manzaraya bakınız bulutsu renklerin ağırlığında sıcak renklerle alaşarak canlılık kazanmış. Yeryüzünden uzanan teknik yapıntılar göğe doğru uzanırken soğuk renklerle anlaşıveriyor. İstanbul Kız Kulesi’nin duruşu, tarihin derinliklerine götürüyor. Kırmızının tonlarıyla betimlenmiş kule daha bir canlılık kazanıyor.

Gri renklerin çekiciliği de ayrı bir gizemle beyazlıklara ulaşıyor… Geleneksel Türk halı/kilim sanatlarının motifleri büyülüyor izleyicileri. Geleneksel giyimli bir insan figürü de duruyor karşımızda. Çok renkli giyimli kadın ağzında balon edilmiş sakızla kendinde topluyor ilgiyi.

Bir kadın figürü daha soğuk renklerle betimlenmiş; “nü” mü demeli buna? Sırt görüntüsüyle sanki kanatlı bir kuş…  Oldukça ilginç bir portre, bilinç altı iç duygular dışa yansıtılmış, bir noktaya bakarken donmuş bir bakışla betimlenmiş… Bu da kadın portresi; soğutulmuş mavi beyaz kara renklerle gösterilmiş, yargılayıcı bir bakışla sunulmuş. Bir de bay portresi kahve mavi beyazlıkları içerisinden kalkıverecek gibi duruyor…

23.10.2022, Adana

 

 

110 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.184532.3134
Euro34.583334.7219