Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam452
Toplam Ziyaret1679571

HANDAN NARİN’DEN “HAZİRAN RESİMLERİ”

Narin,“Haziran yaz dönümünün başlangıcıdır. Doğanın uyanışının görünür hale gelmesi, bahar ayında tomurcuk veren ağaçların çiçeklerinin görsel şölenler sunmasıdır. Gökyüzündeki bulutların güneşin güçlü ışığında, vurucu tonlarla ahenk oluşturmasıdır”

-Ressam Handan Narin, “Güneş ışınları yengeç dönencesine dik geldiği için aydınlanma çemberi Haziranda kutup dairelerini teğet geçer. Bunun doğal sonucu olarak Kuzey Yarımküre "de güneş ışınları dik açıyla gelir. Cisimler en kısa gölgelerini oluşturur. Dolayısıyla doğada renkler daha parlak, doygun ve canlıdır” dedi.

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nde doktor araştırma görevlisi olarak çalışan Handan Narin,”Haziran Resimleri” adını verdiği eserlerini Adana Ressamlar Derneği Kaman Sanat Galerisi’nde sergiledi.

Lisans, yüksek lisans ve doktorasını resim-iş öğretmenliği programında tamamlayan Handan Narin, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nde doktor araştırma görevlisi olarak çalışıyor. Ulusal ve uluslararası dergilerde sanat eğitimi alanında araştırmaları yayımlanan sanatçı birçok ulusal ve uluslararası sergilere katıldı.

Görsel sanatlar eğitimcisi olarak sanat eğitimi öğrencilerinin sanatsal beceri ve yeterliliklerinin geliştirilmesi, görsel sanatlarda informel öğrenme alanları, sanat uygulamalarında araştırma yöntemleri ve görsel sanatlar eğitimini zenginleştiren etkinlikler üzerinde çalışıyor. Resimlerinde rengi cesur bir biçimde kullanan sanatçı, doygun komplementer renklerin ilişkisini doğadan seçtiği kesitler üzerinde araştırıyor.

Ressam Handan Narin, “Haziran Resimleri güneş ışınları yengeç dönencesine dik geldiği için aydınlanma çemberi Haziranda kutup dairelerini teğet geçer. Bunun doğal sonucu olarak Kuzey Yarımküre "de güneş ışınları dik açıyla gelir. Cisimler en kısa gölgelerini oluşturur. Dolayısıyla doğada renkler daha parlak, doygun ve canlıdır. Ayrıca haziran yaz dönümünün başlangıcıdır. Doğanın uyanışının görünür hale gelmesi, bahar ayında tomurcuk veren ağaçların çiçeklerinin görsel şölenler sunmasıdır. Gökyüzündeki bulutların güneşin güçlü ışığında, vurucu tonlarla ahenk oluşturmasıdır” dedi.

 İnsanlar için sıcağı temsil eder Haziran ayının ılık bir yaz aksamında, bir dolunay ışığı altında yapılan sohbetlerin samimi, içten ve yalınlığın yansımaları olduğunu ifade eden Narin, “Kendi yaşantım için de Haziranın anlamı büyüktür. Öncelikle doğduğum ayı temsil eder. Dünyaya gözlerimi açtığım, onu duyumsadığım, ilk keşiflerini yaşadığım ve ayrıca yaşantım boyunca yeni açılımlara, başarılara adım attığım aydır Haziran. Ve ilginç bir rastlantı olarak yoğun çabalarımın ödüllerini de bu ayda kazandım. Haziran yaklaştıkça doğanın tüm renkleriyle daha görünür hale gelmesi gibi yaşantımda da renkler belirginleşir, hayatının akışı hızlanır, duyumsamalarım zenginleşir.  Bu nedenle Haziran serisinde odak noktam, güneşinin yansımalarını Haziran ayının belirli imgeleri haline gelen ayçiçekleri, gelincik, kiraz ağacı gibi doğadan seçtiği kesitler üzerinde doygun komplementer renklerle ilişkisini araştırdım. Gün batımı ve gün doğumunda bulutların hareketlerini ve zıt renklerin gökyüzünde oluşturduğu armoniyi yansıtmak istedim. Aynı zamanda tuvalimde kullandığım renklerle bir Haziran ayının sıcaklığını hissettirirken, gökyüzünün yansımalarının bir dolunay ışığındaki yalınlığını da gösterdim. İmpasto etkilerle birlikte komplementer renk kullanarak Haziranı farklı bir pencereden sunmayı sergide yer alan her bir resme yeni bir duygu, yorum ve anlam katarak izleyiciyle buluşturmayı hedefledim” diye konuştu.

 

69 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404