Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam841
Toplam Ziyaret1681926

ADANA’DA HER “YER DEMİR GÖK BAKIR”

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen 2. Uluslararası Adana Mozaik Sempozyumunda “Yer Demir Gök Bakır” temasıyla üretilen eserler Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Fuayesinde sergileniyor.

- Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan, “Mozaiklerle yapılan eserler, şehrin kamusal mirası haline geldi. Türünün eşsiz mozaik eserlerinden oluşan bir koleksiyonun parçası oldu. Gelecek yıl gerçekleştireceğimiz mozaik sempozyumundan çıkacak eserlerle birlikte yaklaşık 50 kadar eseri sürekli izletebileceğimiz bir galeride hizmete sunacağız” dedi.

Göğebakan, “Gelecek yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Uluslararası Adana Mozaik Sempozyumu’nun teması 100.Yılına gireceğimiz “Cumhuriyet” olacak” dedi.

 

HABER:VAHİT ŞAHİN

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen 2. Uluslararası Adana Mozaik Sempozyumunda “Yer Demir Gök Bakır” temasıyla üretilen eserler Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Fuayesinde sergilenmeye başladı.

10 gün süreyle açık kalacak sergiyi Altın Koza A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Orhan ile birlikte ziyaret eden Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan, “İtayan Sanat Yönetmeni Giulo Menossi ile birlikte sempozyuma İranlı Afsaneh Ashki , Brezilyalı Mari Sangoı, İsrailli Ayelet Sela, ABD’li  Meghan Walsh, Avustralyalı Caitlin Hepworth, Türkiye’den Neriman Güzel, Ceren Karabaki, Verena Terun ve Gülşah Dalkılıç, Rusya’dan Elena Kırılova , İtalyan Virginia Zanottı, Arjantinli Guillermina Gómez ve Kolombiyalı Yohana Elorza adlı sanatçılar katılmışlardır. 75. Yıl Sanat Galerisinde 15 günlük çalışmaları sonucunda ortaya çıkardıkları eserler şimdi Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Fuayesinde sanatseverlerin ve halkımızın beğenisine sunuldu” dedi.

 Adanalı Yazar Yaşar Kemal’in “Yer demir Gök Bakır” adlı romanını sanatçılarının dillerine çevirerek onlara gönderdiklerini ifade eden Göğebakan, “Sanatçılar, buradan okuyup esinlenerek görülen bu eserleri ortaya çıkardılar. Dünyanın en pahalı mozaiklerinin bir kısmını Venedik’ten getirttik, bir kısmını da Türkiye’den temin ettiğimiz mozaiklerle yapılan eserler, şehrin kamusal mirası haline geldi. Türünün eşsiz mozaik eserlerinden oluşan bir koleksiyonun parçası oldu. Gelecek yıl gerçekleştireceğimiz mozaik sempozyumundan çıkacak eserlerle birlikte yaklaşık 50 kadar eseri sürekli izletebileceğimiz bir galeride hizmete sunacağız” dedi.

Gelecek yıl üçüncüsünü düzenleyecekleri Uluslararası Adana Mozaik Sempozyumu’nun temasının 100.Yılına gireceğimiz “Cumhuriyet” olacağını kaydeden Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan, başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar olmak üzere İtayan Sanat Yönetmeni Giulo Menossi ve tüm sanatçılara, ayrıca emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

147 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398