Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam1043
Toplam Ziyaret1687552

ADANA’DA SENFONİ BAŞLIYOR

Heyecanla beklenen Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın yeni sanat sezonu Cuma günü başlıyor

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasının (Ç.D.S.O.), Adanalı sanatseverler tarafından özlemle beklenen 2022-2023 sanat sezonu 07 Ekim Cuma akşamı “Açılış Konseri” ile başlıyor.

Geçtiğimiz sezonda da yaptığı konserlerle büyük beğeni toplayan Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, bu yeni sanat sezonunda da dünya sahnelerinden yıldız isimlere yer verecek, aynı zamanda sezon boyunca dünyanın pek çok noktasında ülkemizi başarıyla temsil eden gençlerle Adanalı sanatseverleri buluşturmayı hedefledi.

Besteci Fikret Amirov anısına gerçekleştirilecek “Açılış Konser ”ini Ç.D.S.O.Orkestra Şef Yardımcısı Eray İnal ve Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası Şefi Mustafa Mehmandarov yönetecek. Konserde, Kazak Erlan Jandarbay (tenor), Özbek Feruza Yusupova (soprano), Özbek Nosir Yusupov (bariton) ve Azeri Teyyup Aslanov (mugam sanatçısı) solist olarak yer alacaklar. Programda; Fikret Amirov’un “Azerbaijan Capriccio”, “Gulustan Bayati (Shiraz Senfonik Mugham)”, “Lands of Azerbaijan”, “ Dilbars song from the opera (Sevil), “The Legend of Nesimi” adlı eserleri yer alacak.

134 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406