Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam1108
Toplam Ziyaret1687617

KILIÇDAROĞLU, "BİRİNCİ TURDA KAZANIRIZ"

Kılıçdaroğlu, "Birinci turda Cumhurbaşkanı adayımız kazanır. Zaten biz millet ittifakının belirleyeceği Cumhurbaşkanı adayı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır diyoruz ve buna inanıyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TELE1’ TVde “Ayrıntılar” Canlı Yayınına Katıldı. Kılıçdaroğlu, "Sağlıklı bir politika izlenirse ki izleyeceğiz umarım. Birinci turda Cumhurbaşkanı adayımız kazanır. Zaten biz millet ittifakının belirleyeceği Cumhurbaşkanı adayı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır diyoruz ve buna inanıyoruz dedi.
Gazeteci Enver Arsever'in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
"Bazen şu eleştiri de geliyor; ‘Neden şimdiden adayınızı açıklamıyorsunuz’ diye. Biz önce 6 lider Türkiye’yi nasıl yöneteceğimiz konusunda, temel konularda görüş birliği sağlamak durumundayız. Gelince ne yapacağız, hangi kararları alacağız, kararların zamanlaması ne olacak, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme nasıl geçeceğiz, Hasar Tespiti Komisyonu hangi süre içinde kurulacak, ne kadar süre içinde Türkiye’nin ekonomisinde, sosyal yapısında hasarın ne kadar olduğu, hasarın derinliği nedir bütün bunları bileceğiz. Buna benzer pek çok konu var. Devlette liyakat nasıl olacak bütün bunların hepsi üzerinde anlaşacağız, anlaştıktan sonra da doğal olarak Cumhurbaşkanı adayımızı kamuoyuyla paylaşacağız.
"HESAP VERECEĞİZ"
Sonuçta Cumhurbaşkanı adayı 6 liderin bir araya gelip ortaklaştıkları konuları güvence vererek hayata geçiren birisi olması lazım.
Biz hesap vereceğiz. Yani halkımıza topladığımız her kuruşun hesabını mutlaka vereceğiz. Çünkü halktan toplanan vergilerin hesabını vermek bir politikacı için onursal bir görevdir, o onuru hepimizin taşıması gerekiyor.
Var olan siyasal iktidar yani şuanda Erdoğan’ın başkanlığındaki iktidar Türkiye’de demokrasiyi askıya almış vaziyette, biz demokratik yollarla askıya alınan demokrasiyi güçlendirerek hayata geçirmek zorundayız. O çerçevede hareket ediyoruz.
"DEMOKRASİ KONUSUNDA UZLAŞTIK"
Ben de, Sayın Akşener de, Sayın Davutoğlu da, Sayın Babacan da, Gültekin Bey de, Temel Bey de hep beraber demokrasi konusunda uzlaştık çünkü sorun bir parti sorunu olmaktan çoktan çıkmış. Sorun bir Türkiye sorunu ve Türkiye’ye demokrasiyi mutlaka getirmek zorundayız. Demokrasiyi getirelim, insanların düşüncelerini özgürce ifade ettiği bir Türkiye, insanların özgürce yazabildikleri, sanatlarını icra edebildikleri bir Türkiye, artı hızla kalkınan, büyüyen bir Türkiye, kaynakların nerelere harcandığını planlayan ve ona göre davranan bir Türkiye, dünyayla ilişkilerini barış eksenli büyüten, geliştiren bir Türkiye, kendi çıkarlarını savunan, çıkarlarını koruyan, uluslararası egemen güçlerin tahakkümüne girmeyen bir Türkiye. En büyük arzumuz bu zaten, 6 liderin ortak hedefi de bu.
Dolayısıyla ben o masaya milletin masası diyorum. Yani herhangi bir vatandaş kendi siyasal düşüncesini temsil edecek bir lideri o masada görüyor zaten. Dolayısıyla biz milletin masası dediğimiz o masa bu ülkeye demokrasiyi mutlaka getirecektir. Bu bizim vazgeçilmez hedeflerimizden birisidir. Demokrasi gelir, demokrasi rayına oturur. Zaten her birimiz ayrı partiyiz. Siz de gayet iyi biliyorsunuz yaptığınız pek çok analizler var. Evet farklı partileriz ama ortaklaştığımız konular var, Türkiye üzerine, demokrasi üzerine ortaklaştığımız konular var. Türkiye’ye huzur gelmesi lazım, yani Türkiye’nin o kadar çok sorunları var ki, sorunlar o kadar çok birikti ki bu sorunları 6 lider bir araya gelerek ve birbirimizden de güç alarak ve toplumsal desteği de sağlayarak bu sorunları aşacağız. Yani özetle Enver Bey, Türkiye’yi demokratik anlamda yeniden inşa edeceğiz.
"6'LI MASA MİLLET İTTİFAKI"
Şimdi şöyle ifade edeyim, 6 liderin oluşturduğu bir masa var ve biz millet ittifakı olarak ortak tanımlıyoruz biz bunu. Dolayısıyla 6 lider bir arada ortak hareket ediyoruz ve bu konuda da kararlılığımız var. Elbette ki biz HDP’yi şeytanlaştırmak ya da başka bir pozisyondaymış gibi adlandırmak istemiyoruz bütün partilerle görüşen parti CHP’dir. Biz görüşüyoruz. Yani HDP ile de görüşüyoruz, AK Parti’yle de, MHP’yle de görüşüyoruz, BBP’yle de görüşüyoruz. Biz demokrasiyi savunuyoruz, demokrasiden yanayız, her türlü düşüncenin özgürce ifade edildiği bir Türkiye’den yanayız. Çünkü düşünceden insana zarar gelmez. Zarar kaba güç kullanmaktan gelir. İnsanların düşüncesini beğenirsiniz veya beğenmezsiniz ama saygı duyarsınız. Sonuçta düşüncesini söylemiştir katılmazsınız. Zaten demokrasilerin temel özelliği de bu. Aykırı düşünceye bile tahammül etmek. Sonuçta vatandaşa gidiyorsunuz onun vereceği oylara göre de iktidarı belirliyorsunuz.
"BİRİNCİ TURDA KAZANIRIZ"
Ben daha önce seslendirmiştim yani eğer gerçekten sağlıklı bir politika izlenirse ki izleyeceğiz umarım. Birinci turda Cumhurbaşkanı adayımız kazanır. Zaten biz millet ittifakının belirleyeceği Cumhurbaşkanı adayı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır diyoruz ve buna inanıyoruz.

67 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406