Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam1187
Toplam Ziyaret1687696

ALMAN MEZARLIĞI’NDA ANMA TÖRENİ DÜZENLENECEK

Anma töreni 5 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 11.00’da yapılacak. Almanya’da yaşayan Türk işadamı Tufan Gökbuket,”Burada ölen Almanlar, bizim atalarımızla birlikte memlekete bir şekilde hizmet etmek için gelmişlerdi” dedi.

Türk iş adamı Tufan Gökbuket tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Alman Mezarlığı’nda anma etkinliği düzenlenecek.

5 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 11.00’da yapılacak olan etkinliğe Ankara- Alman Baş Konsolosluğu’ndan  Thomas Beck, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Dinsever, Adana Alman Emekli Fahri Konsolosu Tevfik Kısacık, Çukurova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir, Darıpınarı Muhtarı Süleyman Tanrıverdi ve halktan katılımlar olacak. 

Almanya’da yaşayan Türk işadamı Tufan Gökbuket,  tarihi Alman mezarlığında yapılan çalışmanın ve anma etkinliğinin Türk- Alman dostluğunu pekiştireceğini belirterek, “Çamalan’da bulunan bu anıt, Birinci Dünya Savaşı sırasında ölen ve öncesinde yapılan İstanbul- Bağdat-Hicaz Demiryolu yapımında vefat eden Almanlar için 1917 yılında yapılmıştır. Aradan geçen 105 yıl sonra onları yeniden hatırlamak gerektiğini düşündüm. Anıtın bakım ve onarımını Alman Büyükelçiliğinden izin alarak yaptırdım. Burada ölen Almanlar, bizim atalarımızla birlikte memlekete bir şekilde hizmet etmek için gelmişlerdi.  Çalışma sırasında şahsıma destek olan Türk ve Alman yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Çamalan’daki Alman Mezarlığı’nda 60 Alman vatandaşının mezarı bulunuyordu. Bu mezarlar Alman Savaş Mezarlığı Koruma Birliği Derneği desteğiyle 1981 ve 1985 yıllarında İstanbul- Tarabya’daki Alman mezarlığına taşındı. Çamalan’daki tarihi anıt ise 1999 yılında Almanya Federal Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı tarafından yenilenmişti.   

 

135 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406