Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam862
Toplam Ziyaret1669248

BİRİNCİOĞLU, “KIZILDAĞ GÜREŞLERİ MARKA OLMALI”

Spor Yazarı Birincioğlu, Dünyanın en eski spor organizasyonlarından biri olan 537. geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin sadece Cumhur İttifakı belediyelerinin katkılarıyla düzenlenmesinin son derece yanlış olduğunu söyledi.

 

Kamil Yalçın Göl’ün hazırlayıp sunduğu Radyo Pembe'deki "Spor Saati"ne  konuk olan Adanalı Gazetesi Spor Yazarı Şencan Birincioğlu, 537. geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin sadece Cumhur İttifakı belediyelerinin katkılarıyla düzenlenmesinin son derece yanlış olduğunu söyledi. Adanaspor Kulüp Başkanı Saim Dura da Dede lakaplı merhum Tevriz Dura’nın adının mutlaka yaşatılması gerektiğini vurguladı.

“KIZILDAĞ GÜREŞLERİ MARKA OLMALI”

Dünyanın en eski spor organizasyonlarından biri olan 537. geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin sadece Cumhur İttifakı belediyelerinin katkılarıyla düzenlenmesinin son derece yanlış olduğunu ifade eden Adanalı Gazetesi Spor Yazarı Şencan Birincioğlu, “Sporda ayrımcılık olmaz, spor birleştirici bir güçtür. Ama gelinen noktada Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nin siyasetin gölgesinde kaldığı görülüyor. Bu tarihi organizasyonun değil Adana, Türkiye hatta uluslararası arenada ses getirmesi için 7’den 70’e tüm Adana, Kızıldağ Karakucak Güreşlerini marka yapabilmek için el ele vermelidir” şeklinde konuştu.

 Saim Dura,“Dede’nin adı mutlaka yaşatılmalı”

Ömrünü turuncu-beyazlı renklere adayan, Adanaspor denilince akla gelen ilk isimlerden olan Merhum Tevriz Dura’ya(Dede) Adana’da belediyelerin vefa örneği göstermelerinin gerektiğini belirten Adanaspor Kulüp Başkanı Saim Dura, “Adanaspor’lu efsane ismin yaşatılması için belediyeler duyarlılık göstererek gerekeni yapmalılar. Adana’da bir nesil Adanaspor ve Dede sevgisi ile birlikle büyümüştür. Turuncu-Beyazlı renkler için bir ömür adayan Efsane Başkan Dede bir Adanaspor tarihiydi. Onunla birlikte bir dönem sona erdi.  Adanaspor denince akla gelen ilk isimlerden Tevriz Dura için ne yapılsa azdır. Onun adı mutlaka yaşatılmalıdır” diye konuştu.

298 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339