Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam394
Toplam Ziyaret1685827

KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI AKDENİZ BÖLGE FİNALİ ADANA’DA YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı “Kur’an Kursları Arası Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali" Adana İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Adana, Antalya, Burdur, Isparta, Karaman, Mersin, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye illerini kapsayan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı “Kur’an Kursları Arası Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali” Adana’da gerçekleştirildi.

Kur’an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur’an-ı Kerimi yüzünden güzel okumaya teşvik etmek amacıyla, il ve ilçelerde hafızlık eğitimi veren Kur’an kurslarında okuyan öğrencilere yönelik "Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması" neticesinde illerde yapılan elemelerde birinci olan öğrenciler bölge finalinde yarıştılar.

Antalya H. Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Kemal Önder'in komisyon başkanlığında üye İl Müftü Yardımcısı Dr. Mekki Solmaz ve Şube Müdürü Ali Hançer tarafından yapıldı.

Yapılan yarışmada; Türkiye finaline katılmak üzere erkek öğrenci kategorisinde, Isparta İli Mekke Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Emrullah Kırkıncı, kız öğrenciler kategorisinde ise Adana ili Seyhan İlçesi Hacı Fatma Feride Hatun Kız Kur'an Kursu öğrencisi Esra Akdeniz bölge birincisi seçildi.

Yarışmada erkek öğrenci kategorisinde; Hatay ili Kırıkhan İlçesi Merkez Kur’an Kursu öğrencisi Ali Cemiloğlu ikinci, Kahramanmaraş İli Onikişubat İlçesi Müftü Muhammed Gevher Kur’an Kursu öğrencisi Harun Efe Kenger üçüncü oldu.

Yarışmada kız öğrenci kategorisinde; Isparta İli Merkez Deregümü Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Hatice Bitiktaş ikinci, Antalya İli Muratpaşa İlçesi Mevlana Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Elif Ahsen Andıç üçüncü olmuşlardır.

Yarışmaya katılan öğrencilerimize İl Müftüsü Mehmet Taşcı, komisyon başkanı Dr. Mustafa Kemal Önder, İl Müftü Yardımcısı Dr. Mekki Solmaz ile Şube Müdürü Ali Hançer hediyelerini takdim etti.

İl Müftüsü  Mehmet Taşcı, yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek, “Kur’an bütün kitapların başıdır. Kur’an bizim her şeyimiz. Onu güzel okumak, Onun bize emrettikleriyle amel etmek bizim için ibadettir. Bizim ecdadımız Anadolu coğrafyasında Kur’an’a büyük hizmetler etmiş ve Cenab-ı Hakk da bizi mahcup etmemiştir. Ecdadımız Kur’an’a hizmetle yükselmiştir. Çünkü Allah, Kur’an'a hizmet edenleri yükseltir ve yüceltir. Öğrencilerin hocaları ile anne ve babalarını da ayrı ayrı tebrik ederim” dedi.

 İl Müftüsü Taşcı, bölge birincisi seçilen erkek öğrenci için 17 Eylül 2022 Cumartesi günü Denizli ilinde, kız öğrenci için ise 14 Eylül 2022 Çarşamba günü Zonguldak ilinde katılacakları Türkiye finalinde başarılarının devamını diledi. 

76 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231