Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam685
Toplam Ziyaret1686118

“SPORDA EFSANELERİN ADI YAŞATILMALI”

Dönmez ve Türk,”“Spora bir ömür adayarak Adana ve Türkiye’nin adını başarıyla duyuran efsanelerimizin isimlerinin yaşatılması için gerekenler yapılmalı” dediler.

Deneyimli gazeteci-radyocu Kamil Yalçın Göl’ün hazırlayıp-sunduğu “Spor Saati” programının konukları Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez ile Adana Spor Türk Gazetesi Spor Yazarı Hasan Hüseyin Türk oldu. Dönmez ve Türk,” Belediyeler spor efsanelerinin adını yaşatmalı” dediler.

Adana ve Türk sporuna birbirinden değerli katkılarda bulunan sayısız efsane isme hak ettikleri değeri vermenin gerektiğini belirten Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez ve Adana Spor Türk Gazetesi Spor Yazarı Hasan Hüseyin Türk, ”Olimpiyat Şampiyonu güreşçi merhum İsmet Atlı, olimpiyatlarda boksta ilk madalyayı ülkemize kazandıran boksör Turgut Aykaç, yüzücü merhum Ayhan Karataş ile olimpiyattaki derecesi hala kırılamayan yüzücü Faruk Morkal, Adana Demirspor’un unutulmaz isimleri Kartal Yaşar ile Tombik Ahmet, Türk voleybolunun unutulmaz isimleri Nevzat Karazincir ile Fehmi Gerdan, Adanaspor denince akla gelen ilk isimlerden merhum Tevriz Dura(Dede), Adana takımlarına 6 şampiyonluk yaşatan şampiyon Ercan Albay, sayı rekoru hala kırılamayan A. Demirspor’un unutulmaz basketbolcusu Orhan Calba ve daha birçok vefasızlık yapılan efsane ismin adı yaşatılmalıdır.Spora bir ömür adayarak Adana ve Türkiye’nin adını başarıyla duyuran efsanelerimizin isimlerinin yaşatılması için gerekenler yapılmalı” diye konuştular..

115 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231