Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi18
Bugün Toplam472
Toplam Ziyaret1680679

EMEKLİ İL MÜFTÜSÜ BARIŞ DUALARLA ADANA’DA DEFNEDİLDİ

Müftü Barış, Sabancı Merkez Camiinde dün ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çukurova Kabasakal Mezarlığında toprağa verildi.

Bir süredir tedavi gören ve dün 78 yaşında vefat eden Emekli İl Müftüsü Mehmet Barış, Adana’da son yolculuğuna uğurlandı.

Müftü Barış, Sabancı Merkez Camiinde dün ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çukurova Kabasakal Mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze Namazını oğlu Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Necati Barış kıldırdı.

Barış'ın cenaze namazına, Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı,Emekli İl Müftüleri İsmail Canbolat, Ahmet Çelik, Mahmut Gündüz, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Kurum  Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Hayır sahipleri, Diyanet İşleri Başkanlığı daire personelleri, ailesi, din görevlileri, Türkiye’nin çeşitli illerinden çok sayıda vatandaş katıldı.

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, merhum Mehmet Barış'ın ailesine baş sağlığı ve sabır diledi.

Müftü Taşcı, “Adana’mızın Dini ve manevi hayatına çok güzel hizmetleri geçmiş olan merhum müftümüz Mehmet Barış’ı, Adana’ya yeni atanan İl Müftüsü Mehmet Taşcı olarak, göreve başlayalı 3 hafta oldu sanki kendisini yıllardır tanımış gibi oldum. Müftülüğe hayırlı olsun ziyaretlerine gelen bütün kardeşlerimden merhum müftümüz Mehmet Barış’ı Adana’nın manevi hayatına katkıları olan  bir büyüğümüz olarak tanıdım. Kendisini görmeden bile gıpta edilecek bir büyümüz olarak öğrendim. Cenab-ı Allah hepimize böyle göçmeyi nasip eylesin. Halkın gönlüne taht kuran merhum müftümüzün, Adana ve görev yaptığı diğer illerde gök kubbede hoş bir sâda bıraktığını müşahede ettim.

Bize ve şehrimize çok güzel şeyler katan Barış hocamızın bizden beklediği hüsnü şehadet ve helalliktir.” dedi.

206 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407