Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam592
Toplam Ziyaret1668978

AMELİYAT HEMŞİRESİ AĞRI DAĞI ZİRVESİNDE TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRDI

5,137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı Zirvesi’nde Türk Bayrağını dalgalandıran Seyhan Devlet Hastanesi Ameliyat Hemşiresi Nurten Turan’a Seyhan Devlet Hastanesi Doğa Sporları Kulübü Yönetimi plaket vererek onurlandırdı.

 
"DAĞCILIK; İNSAN RUHUNDAKİ ACI, ÖFKE VE ŞEFKATLERİN TAMİR EDİLDİĞİ HARİKA BİR SPOR"

Seyhan Devlet Hastanesi bahçesinde hekim ve sağlık çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilen kutlama etkinliğinde Ağrı Dağının zirvesinde olmanın mutluluğunu anlatan Ameliyat Hemşiresi ve Seyhan Devlet Hastanesi Doğa Sporları Kulübü Üyesi Nurten Turan, “İş şartlarım gereği alaylı olarak başladığım dağcılık benim için bir aşka dönüştü. İş stresimi attığım, kendimi eğittiğim, olgunlaştırdığım, terbiye ettiğim muhteşem bir spor. Dağcılık hiç kimseye gösteri yapmadığım, kendimle başbaşa olduğum, ruhumdaki acı, öfke ve şefkatleri tamir ettiğim harika bir spor. Benim için anlamı çok büyük. Her zirveye ulaştığımda, rüzgarın sesini dinlediğimde, bir kuşun süzülüşünü izlediğimde, bayrağımızı dalgalandırıp ‘başardım’ diye kendi kendime mırıldandığımda içimde tarifsiz bir huzur ve kocaman mutluluk hissediyorum. İnsanların doğayla içiçe yaşayarak onu koruması en büyük arzum. Bir dileğim ise bu başarımın birilerine feyz olup, tutkularının peşinden gitmelerini sağlamış olmaktır. Bu vesile ile bugün beni onurlandıran Kulüp yöneticilerime şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

 

“SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Kovid-19 pandemisinin başlamasıyla hekim ve sağlık çalışanlarının üzerine binen yükü asgariye indirmek ve bedenlerini fiziksel olarak güçlendirmek için Seyhan Devlet Hastanesi Doğa Sporları Kulübünü Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Akın Vural başkanlığında kurduklarını belirten Kulüp Başkan Yardımcıları Nefroloji Uzmanı Dr. Kasım Yıldızer ve Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Feyzi Kurt yaptıkları açıklamada “Biz hekimler yoğun çalışan insanlarız. Pandeminin etkisiyle artan iş gücünü bertaraf etmek için yaklaşık 3 yıl önce kulübümüzü kurduk. Hekim ve sağlık çalışanlarından oluşan kulüp üyelerimiz ile birlikte bisiklet, tenis, koşu, yamaç paraşütü, dağcılık gibi doğa sporları yapıyoruz. Belli guruplarda derece yapan arkadaşlarımız var. Bu sporları yaparken sağlıklı yaşam için farkındalık oluşturup, iyi örnek teşkil etmek istiyoruz. Çalışmalarımız hastane yönetiminden destek gördü. Bisikleti ile hastaneye gelen personele bisikletleri için korunaklı park yeri yapıldı. Bugün Türkiye’nin en yüksek dağına tırmanan kulübümüzün üyesi hemşire arkadaşımızın başarısını kutlamak için bir aradayız. Bayrağımızı zirveye taşıdı. Kulüp Yönetimi olarak gurur duyduk. Kendisini ödüllendirmek istedik. Başarı yakalayan her arkadaşımızı ödüllendirmeye devam edeceğiz.” dediler.

Kutlama pastasının kesilmesinin ardından Türk Bayrağını Ağrı Dağı Zirvesinde dalgalandıran Ameliyat Hemşiresi Nurten Turan’a teşekkür plaketi verildi.

 

129 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339