Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam592
Toplam Ziyaret1682579

BAŞKAN ASLAN: "ALTIN KEMER KAYBOLMADI, KASAMIZDADIR"

Aslan,"Kasamızda muhafaza edilen altın kemerin verilmesi mahkemenin devam etmesi nedeniyle hukuken mümkün değildir. Yerel ve ulusal basında altın kemerin kaybolduğu şeklinde çıkan haberler hukuki dayanaktan yoksun, mesnetsiz açıklamalardır"dedi.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nde üç yıl üst üste başpehlivan olan güreşçiye kasıtlı olarak veya altın kemerin kayıp olduğu için verilmediği yönünde basında çıkan haberlerle ilgili açıklama gerçekleştirdi.

Başkan Aslan’ın kamuoyuna duyuru başlıklı gerçekleştirdiği açıklaması ise şu şekilde;

Son dönemlerde belediyemiz hakkında çıkan gerçekle bağdaşmayan, yalan ve yanlı algı yaratmaya yönelik, nereden ve neden kumanda edildiği bizce malum, zamanlaması manidar olan ve sanki belediyemiz üç yıl üst üste başpehlivan olan güreşçiye kasıtlı olarak veya kayıp olduğu için altın kemeri vermemiş şeklinde yorumlanması amaçlanmış haberlerle ilgili kısa ve net basın açıklamamızdır.

2019 yılında Karaisalı Belediyemiz ve paydaş belediyeler tarafından organize edilen Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nden sonra tarafımıza ulaşan şaibe ve duyumları, kurmaylarımız tarafından değerlendirilmiş ve pandemi nedeniyle 2020 yılında yapılamayan güreşlerin ardından organize edilen 2021 yılı güreşleri mercek altına alınmıştır. Güreş üstatlarının görüşleri değerlendirilerek, diğer güreşçilerin şaibe söylentileri ciddiye alınmış ve başpehlivanlık final müsabakasında yaşanan olaylar nedeniyle tarafımızca şaibeli bir durum kanaati hasıl olduğundan dolayı halen kasamızda mevcut bulunan altın kemerin verilmesi bir süre askıya alınmıştır. Ancak bu süreçte güreşçi aklınca kendini garantiye almak adına yargıya müracaat etmiştir.

Sonuç olarak konu bir süredir yargıdadır. Yüce mahkemenin vereceği kararı uygulamak en doğrusu olacaktır. Ancak açık ve net ifade etmek isteriz ki; her kim ne tür algı yaratmaya çalışırsa çalışsın, hangi karanlık zihniyetini üzerimizde test etmeye kalkarsa kalksın, kim üç kuruşluk menfaat için haysiyet cellatlığı yaparsa yapsın, bizim için Adanalının parası kutsaldır ve hiçbir şaibeye göz göre göre peşkeş çekilmeyecektir.

Kasamızda muhafaza edilen altın kemerin verilmesi mahkemenin devam etmesi nedeniyle hukuken mümkün değildir. Mevcut dosya henüz bilirkişi incelemesinden dahi dönmeden yerel ve ulusal basında altın kemerin kaybolduğu şeklinde çıkan haberler hukuki dayanaktan yoksun, mesnetsiz açıklamalardır. Gerçekle bağdaşmayan bu haberi çıkaran ilgili kişi ve kuruluşlarla alakalı yasal yollara başvuracağımızın bilinmesini isteriz.

YEREL VE ULUSAL BASINDA ÇIKAN HABERLER ŞÖYLE:


MHP'li belediye teslim etmedi: '1 milyon liralık' altın kemer, mahkemelik oldu

Adana Büyükşehir Belediyesi, Karaisalı Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Kızıldağ Karakucak Güreşleri için 2018 yılında 910 gram 24 ayar altın kemer aldı.
Kemer, dönemin Spor Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Gül, Daire Başkanı Halil Hızlısoy ve Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan'ın imzalarıyla şampiyon pehlivana verilmek üzere Karaisalı Belediyesi'ne teslim edildi.
3 KEZ ÜST ÜSTE ŞAMPİYON OLDU
2018 ve 2019 yıllarında yapılan Kızıldağ Karakucak Güreşleri’ni pehlivanlardan İbrahim Bölükbaşı kazandı. Güreşler, 2020 yılında ise koronavirüsü salgını nedeniyle yapılamadı. Bir yıllık aranın ardından geçen yıl düzenlenen Karakucak Güreşleri’ni yine İbrahim Bölükbaşı kazandı.
Kurallar gereği üst üste 3 yıl boyunca şampiyon olan pehlivanın daimi sahibi olduğu kemer, pandemi nedeniyle müsabakalara bir yıl ara verildiği gerekçesiyle İbrahim Bölükbaşı’na verilmedi.
FEDERASYON VERİLMESİ YÖNÜNDE GÖRÜŞ BİLDİRDİ
Maddi değeri 1 milyon lirayı bulan kemerin kendisine verilmesi için Karaisalı Belediyesi’ne talepte bulunan Bölükbaşı, olumsuz yanıt alınca Türkiye Güreş Federasyonu'na başvurdu. Federasyon, altın kemerin pehlivan İbrahim Bölükbaşı'na teslim edilmesi yönünde görüş bildirdi.
Buna rağmen altın kemeri alamayan İbrahim Bölükbaşı, bu kez konuyu yargıya taşıdı.
BİLİRKİŞİ RAPORU BEKLENİYOR
Davanın görüldüğü Karaisalı Asliye Hukuk Mahkemesi'nin karar için bilirkişi raporunu beklediğini belirten pehlivan Bölükbaşı, kemerin değerinin 1 milyon liranın üzerinde olduğunu söyledi.

Bölükbaşı, Belediye Başkanı Saadettin Aslan'ın taleplerine somut bir cevap vermediğini vurgulayarak, "Adana Büyükşehir Belediyesi kemeri teslim etmiş. Karaisalı Belediyesi'nin kemeri ne yaptığı belli değil. Biz avukatımla davamızı açtık. Üç mahkeme görüldü ama sonuç çıkmadı. Adana'da bilirkişi olmadığı için Ankara'da bilirkişiye gitti. 1 Eylül'de yeniden davamız var. Dava sonucunda hak ettiğim kemeri almayı bekliyorum" diye konuştu.
BELEDİYE MAHKEME KARARINA GÖRE HAREKET EDECEK
Karaisalı Belediyesi yetkilileri ise güreşçinin 2018, 2019 ve 2021'de yapılan müsabakalarda arka arkaya şampiyon olduğunu, pandemi nedeniyle 2020'de müsabakaların yapılmadığı için altının teslim edilmediğini belirterek mahkeme kararına göre hareket edeceklerini bildirdi.

301 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398