Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam772
Toplam Ziyaret1682759

RESSAM ŞERİFE  BALLI’NIN 30. SANAT YILI 

(Haber:Demirel Babacanoğlu)

Adana Ressamlar Derneği kurucu üyelerinden Ressam Şerife Ballı, Ressamlar Derneği  Adana Çimento Sanayi ve Salima Kaman Sanat Galerisi yöneticiliği yaptı. Aynı galeride, 30.05.2022 günü törenle 30. Sanat Yılı kutlandı. Törende, dernek Başkanı Hüseyin Yılmaz, ve Galeride resim sergisi bulanan Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Meltem Gökmen, Halit Gökmen, Prof Birnur  Eralldemir,  Ali Doğan; Mine Doğan, Prof Deniz Abik, Nermin Tamburoğlu, Ganime Karabucak, ressamlar, sanatçılar, izleyiciler bulundular.

Ressam Şerife Ballı, ulusal, uluslar arası resim sergilerine katıldı. Sekiz kişisel resim sergi açtı, çok sayıda  karma sergide yer aldı. Resimlerinde sıcak renkler kullandı…  Daha çok kahveye yakın renklere yer verdi. İçten, sanatsal bir çalışmayla figürlerini oluşturdu. Onun tablolarında kadın figürleri öne çıkmaktadır. Bu figürlerde, denebilir ki, Mona Lisa izleri görülebilir!

Dışavurum akımını izleyen sanatçı Adana-Çukurova Belediyesi’nde resim dersleri verdi. AÇS resim yarışmasından ödüller kazandı.

Hatay-Mustafa Kemal Üniversitesi’nden Ünal Kuş; “Şerife Ballı, sanat dünyasına değerli katkılarda bulundu; kişiliği ve sanatıyla hepimizin gönlünde yer aldı…” diye yazdı.

Galeriler arası resim sergileri düzenleyen “ADABUL” kurucusu Kemal Erdoğan, sanatçının birçok tablosunun satışını gerçekleştirdi. Teknoloji Bilim Üniversitesine kazandırdı.

Sanatçı, sanatı yaygınlaştırma çalışmalarına önem verdi. Açıkoturumlara katıldı, resim konusunda bilgiler sundu.

Ballı’nın bugüne kadar olan sanat çalışmalarını değerlendiren Adana Ressamlar Derneği (ARD) Başkanı Hüseyin Yılmaz ve Ressam Meltem Gökmen törenle, Ressam Şerife Ballı’ya, günün anlam ve önemini belirten plaket  sundular. Otuzuncu sanat yılını kutladılar.

Biz de kutluyoruz sevgili Şerife Ballı. Nice otuz yıllara diyoruz.

05.06.2022,  Adana

87 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398