Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam874
Toplam Ziyaret1681959

DSP’Lİ SALTUK, ”İTTİFAK İÇİN KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VAR”

DSP Adana İl Başkanı Erhan Saltuk, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın ilk üç maddesinin DSP’nin kriterleri olduğunu, bu maddeleri özden kabul eden her partiyle ittifak kurabileceklerini söyledi.

Demokratik Sol Parti Adana İl Başkanı Erhan Saltuk, Cumhur İttifakı, 6’lı masa denilen Millet İttifakı dışında kalan ve Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip çıkan ve T.C. Anayasasının ilk üç maddesi ile sorunları bulunmayan partilerle ittifak kurabileceklerini söyledi.

Geçen hafta Ankara’da DSP Genel Merkezinde Genel Başkan Önder Aksakal’ın da katıldığı toplantılarda bulunduğunu ifade eden Saltuk, ittifaklar konusunun da görüşüldüğünü söyledi.

Saltuk,  Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın ilk üç maddesinin DSP’nin kriterleri olduğunu, bu maddeleri kabul eden her partiyle ittifak kurabileceklerini söyledi. Saltuk, “Anayasamızda belirtildiği üzere  Türkiye Devleti bir cumhuriyettir.
Türkiye Cumhuriyeti toplumun huzuru, Milli dayanışma ile adalet anlayışı içerisinde, insan haklarına saygılı ve Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, demokratik, laik ve sosyal bir devlettir. Türkiye Devleti ülkesi ve milleti ile bir bütündür. Dili Türkçedir. İşte bu kriterler partimizin kırmızı çizgileridir. Bu kriterleri hangi parti özden savunuyorsa onlarla ittifak kurabiliriz” dedi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın Güvercin TV’ye verdiği röportajında, “Cumhuriyetimizin kurucu değerlerini ortaya koyduk, bunlar hayata geçiriliyor. 2023 seçimlerine ilişkin çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye'nin DSP'ye mutlak ihtiyacı olduğunu, bu inancı taşıyarak sürdürüyor. İnsanlar haksızlıktan, hukuksuzluktan, adaletsizlikten, zamlardan yılmış durumdalar.Artık geçim sıkıntısı denilen kavram, açlık sıkıntısına evrilmiş durumdadır.Üretimden koparılmış bir ülke var.Bunun yeniden tedavi edilebilmesi, bu sorunun ortadan kaldırılabilmesi ancak demokratik sol politikalarla gerçekleşebilir. Ve kimseye minnet borcu olmayan ve kimseye bir kaygı taşımadan politikaları tek ortaya koyabilen parti DSP'dir. Ben bugün buna inanıyorum. 2023 seçimlerinin Türkiye'ye yepyeni günlerin başlangıcı olacaktır” dediğini hatırlatan DSP Adana İl Başkanı Erhan Saltuk, “Türkiye henüz seçim ortamına tam anlamıyla girmiş değildir. İttifaklar konusu Genel Başkanımızın istediği şekilde yeniden görüşülecektir” şeklinde konuştu.

100 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398