Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam238
Toplam Ziyaret1684993

ÇULHAOĞLU: “İLK SEÇİMDE AKP İKTİDARI GİDECEK”

Çulhaoğlu yaptığı basın açıklamasında; “Milletimizin kaderi Açlık, Yoksulluk, Fakirlik değildir” dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili M. Metanet Çulhaoğlu, “İktidarın can simidi, en büyük yandaşı TÜİK’in verilerine göre; Nisan ayında gıda fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 89 arttı. Böyle olmasına rağmen şimdi iktidar yandaşları bu oranı bile savunabilmek için yine hamaset yapmaya ve hep bir ağızdan “bütün dünyada enflasyon var” diye bağıracaklar” açıklamasında bulundu.

Çulhaoğlu şunları kaydetti:      

“OECD’nin gıda enflasyonundaki sıralamasında, yüzde 89’luk gıda enflasyonuyla birincilik bizde. Büyük ekonomik krizleriyle, enflasyonlarıyla ve ekonomi yönetimindeki başarısızlıklarıyla meşhur Güney Amerika ekonomilerini bile geride bırakarak birde büyük fark atmışız.

TÜRK-İŞ’e göre 4 kişilik bir hanenin sağlıklı beslenmesi için yapması gereken gıda harcaması geçen seneye göre yüzde 108 artmış. Bu ne demek? Geçen sene 2897 lira olan açlık sınırı bu sene 3121 lira yükselerek 6018 lira olmuş. İktidarın Övüne övüne anlatmaya doyamadığı asgari ücretteki artış ne kadar? 1427 lira…Yani açlık sınırındaki artışın yarısı bile değil. Bizi halkımızın ekonomisini mahvettiniz dediğimiz için vicdansızlıkla suçlayan iktidara sormak lazım. Hadi söyleyin, bu açıklanan gerçek rakamlarla vicdansızlığı kim yapıyor. Yine TÜRK-İŞ’in hesabına göre 4 kişilik bir hanenin yoksul sayılmaması için ihtiyaç duyduğu asgari aylık gelir 19602 lira. Tek başına yaşayan bir çalışan için açıkladıkları aylık yaşama maliyeti ise 7837 lira. Beceriksiz kadrolarla bugün Türkiye’de asgari ücret o kadar asgari kaldı ki; 4 kişilik bir hanede anne, baba ve iki çocuğun her biri asgari ücretle çalışsa yine de yoksulluk sınırının üzerine çıkamıyorlar. Asgari ücret şu anda o kadar asgari kaldı ki; Tek başına insanca yaşayabilmek için bir kişinin eline en az 7.837 lira geçmesi gerekiyor.

Ak Parti iktidarının beceriksiz ellerinde Türkiye artık bir sorunlar yumağı hâline geldi. Hayat pahalılığı, Barınma, Sığınmacı, Adalet, hepsi büyük bir sorun haline getirildi. Yolsuzlukların önü kesilemiyor. Yandaşlardan başka gözleri bir şey görmüyor. Bunların dışında çözüm bekleyen onlarca farklı sorunumuz daha var. Ama nedense bu sorunların hiçbiri iktidarın gündemine girmiyor ve zam yağmurları devam ediyor.Cuma günü TÜİK, 2022 yılı mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyat endeksi yıllık yüzde 73,50, aylık yüzde 2,98 arttı. ÜFE oranlarını ise yıllık 132.16 aylık 8.76 olarak açıkladı.

Milletimizin enflasyonu yüzde 180’leri bulmuşken yine yaptılar yapacaklarını ve memurlar ile emeklilerimizin maaş artış oranlarını alışkanlık haline getirdikleri üzere düşük tuttular. İktidar bu uygulamaları ile yine elini çalışanlarımızın ve emeklilerimizin yakasından çekmemiş ve onları açlık sınırının altına mahkum etmiştir. Yazıklar olsun.

         Vatandaşlarımız müsterih olsun. Yapılacak ilk seçimler ile Ak Parti iktidarı gidecek, İyi Parti iktidar olacak ve bu zulüm sona erecek, milletimiz hak ettiği refaha kavuşacaktır.”

        

75 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351