Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam43
Toplam Ziyaret1679162

ÇYDD,"ALADAĞ’IN ATEŞİ YÜREĞİMİZDE"

ÇYDD,CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve Orhan Sümer yaptıkları ayrı ayrı açıklamalarda 6 yıl önce meydana gelen 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan Aladağ Yurt yangınını gündeme getirdiler.

ÇYDD,CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer yaptıkları ayrı ayrı açıklamalarda 6 yıl önce meydana gelen 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan Aladağ Yurt yangınını gündeme getirdiler.
Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda şu görüşler paylaşıldı:


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Aladağ’da yanarak can veren çocukların çığlığı yüreklerinde olduğu belirtilerek, "Yangında sorumluluğu olan herkesten hesap sorulmalıdır" açıklamasında bulundu.

ÇYDD açıklaması şöyle:
"Eğitim hakkı herkesin erişebilmesi gereken temel  haklardandır. Kamusal olarak herkese, yeterli sayıda ve çağdaş donanıma sahip okullar sunulmalıdır. Yurtlarda barınma hakkı da eğitim hakkının devamı ve gereğidir; eğitim hakkının bir gereği olarak devlet, öğrencilere erişilebilir ve yaşanabilir yurtlar sunmalıdır. 
Adana’nın Aladağ ilçesine eğitim hakkına erişmek için gelen 11'i  kız öğrenci 12 kişi 2016 yılında, bir tarikat tarafından işletilen kaçak yurtta çıkan yangında, yanarak can verdi. Parasız, eşit ve kamusal eğitimi savunuyoruz ve diyoruz ki yaşadığımız bunca acı deneyim sonucunda öğrenci yurtlarının tümünün devlete ait olması gerekmektedir. Devlet, eğitim hakkını hiçbir cemaate, tarikata veya yapıya devredemez aksi bir eylem Anayasa’nın 42. maddesinin ihlali olacaktır. Tüm tarikat ve cemaat yurtları ivedilikle kapatılmalıdır. 
Eğitim ve barınma hakkına, tüm öğrencilerin eşit bir biçimde erişim hakkı yani yıllardır savunduğumuz eğitimde fırsat eşitliği devlet politikası haline getirilmelidir.
Aladağ’da yanarak can veren çocuklarımızın çığlığı yüreğimizdedir. Yangında sorumluluğu olan herkesten hesap sorulmalıdır. 
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak, çağdaş eğitim, çağdaş birey, çağdaş toplum hedefiyle yola çıktık. 33 yıldır yaptığımız gibi başta çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınlarımızın laik, bilimsel ve ücretsiz eğitim almasını savunmaya devam edeceğiz. Bu nedenle, derneğimizin tarihsel görevi adına hukuk birimimiz, bu davaları takip etmeye devam edecektir."

CHP’Lİ BULUT,“ALADAĞ, HALKIN VİCDANINDA DEVAM EDECEK”

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana Aladağ’da 11'i çocuk 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan yurt faciası davasının karar duruşmasına katıldı.

Sanıklara verilen yetersiz cezaları eleştiren Bulut, “Davanın sonucunda, çocukları yakan yangının devam ettiği ortaya çıktı. Türkiye’de adalet zayıfladıkça suçlular güçleniyor. Adalet öldükçe bu mahkemelerden vicdanlı, hukuki hiçbir karar çıkmıyor” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana’nın Aladağ ilçesinde, Süleymancılara ait kaçak yurtta 2016 yılında çıkan yangında 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili 18 kişinin yargılandığı davanın istinaf duruşmasına katıldı. Dava sonrası açıklama yapan Bulut, karar duruşmasında, cezalar biraz artırılmış olsa da mahkemenin sanıkların olası kast nedeniyle cezalandırılmamasına tepki gösterdi.

"ALADAĞ, HALKIN VİCDANINDA DEVAM EDECEK"


Davanın sonucunda çocukları yakan yangının devam ettiğinin ortaya çıktığını kaydeden Bulut, şöyle devam etti:

“Asıl suçlular hem mahkemede yoktu hem de adil yargılanmadılar. Kim asıl suçlu? Fakir aileleri o yurtlara mahkûm edenler. Bilimsel, laik eğitime zarar vermeye çalışan, kurucu değerleri engellemek adına o gün Aladağ’da devlet yurdunu kapatıp, bu çocukları cemaat yurduna mahkûm edenler. Bu çocuklar uygulanan eğitim politikalarıyla, uygulanmayan denetimlerle, görmezden gelmelerle, göz yummalarla yaşamdan koparılmıştır.Ancak halkın vicdanında bu mahkemeler devam edecek.


"MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

6 yıl önce bu yangın sonrası Türkiye’de ne değişti diye bakarsanız hiçbir şey değişmedi. Soma’da, Çorlu tren faciasında, Gezi davasında aynı şekilde.Türkiye’de adalet zayıfladıkça suçlular güçleniyor. Adalet öldükçe bu mahkemelerden vicdanlı, hukuki hiçbir karar çıkmıyor. Ancak mücadeleye devam edeceğiz.”

SİYASİ SORUMLULAR BAŞROLDE

İktidarın köy okullarını kapatarak, yurt açmayarak, açılan yurtları kapatarak, çocukları cemaat ve tarikat yurtlarına mahkûm ettiklerini kaydeden Bulut, yaşanan faciada denetimsizliğin,öğrencilerin eğitim ve barınma ihtiyaçlarının dernek ve cemaatlere havale eden siyasi sorumluların başrolde olduğunu kaydetti. Bulut, “Aileler, 6 yıl sonra burada adalet istediklerini, suçluların cezalandırılması gerektiğini ifade etti. Gezi davasında ne kadar ceza verseniz de İstanbul Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na, İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na linç girişiminde bulunanlara ödül gibi ceza verseniz de bu ülkede adalet ve hukuk da onun mücadelesini verecek olan Cumhuriyet Halk Partisi var olmaya devam edecek” dedi. 

ORHAN SÜMER, "ALADAĞ’DA YURT YAPSALARDI. BUGÜN ÇOCUKLARIMIZ HAYATTA OLACAKTI"

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “İktidarın yurtdışına gönderdiği milyon dolarlar ile ilgili haber yapmayı cezalandırılmasını ve gönderilen paralarla ABD’de yurt yapılması konusundaki eleştirileriniTürkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Orhan Sümer, “Milyonlarca dolarla ABD’de değil Aladağ’da yurt yapsalardı. Bugün çocuklarımız hayatta olacaktı” Dedi.

"MUHALEFETİ CEZA KESEREK SUSTURAMAZLAR"

Orhan Sümer, “RTÜK Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜRGEV ve Ensar Vakfı üzerinden Amerika'ya aktarılan paralar ile ilgili videosunu yayınlayan Tele 1, Halk TV ve KRT'yeve muhalif birçok basın yayın organına ceza verdi.  Bir ülkede Ana muhalefet Partisi Genel Başkanı Belgesiyle yurt dışına para gönderilmesini açıklıyorsa o suç değildir. Hatta onu haber yapmak değil yapmamak televizyonculuğa ve haberciliğe yakışmaz. Muhalif kesimi para cezalarıyla, baskıyla zulümle yıldıracağını sananlar büyük bir yanılgı içerisindeler.” Dedi.

"ABD’DE YURT YAPTILAR ADANA ALADAĞ’DA YAPAMADILAR"

Orhan Sümer, “Siyasi İktidarın temsilcileri yurt dışına gönderilen paralarla Amerika’da yurt yaptıklarını iddia ettiler. Dünya en pahalı şehrinde neye hizmet ettiği belli olmayan vakıf aracılığıyla yurt yapacaklarına;

Adana Aladağ’da yurt yapmış olsalardı, bugün feci şekilde yanarak hayatını kaybeden kız çocuklarımızın davasına değil mezuniyet törenlerine gidiyor olacaktık. Artık Aladağ’da ve diğer tüm illerimizde yurt sorunu nedeniyle hayatını kaybeden tüm çocuklarımızın vebali iktidarın boynundadır” Dedi


"İKTİDAR YOLSUZLUKLARI GİZLEMEK İÇİN BASKI ZULÜMÜ ARTTIRIYOR

Orhan Sümer, “Ne yazık ki devletin her kademesinde, her makamında istenmeyen rüşvet, iltimas, yolsuzluk ve usulsüzlüklerle karşılaşıyoruz. Bir bakıyoruz ülkeyi yöneten kişinin aile bireyleri milyonlarca doları yurt dışına gönderiyor. Ortaya çıkınca orada yurt yapılıyor cevabı geliyor. Neredeyse tüm KİT’lerde siyasi iktidarın yandaşları sırf maaş alsınlar diye atanmış, bürokratlar yolsuzluğa bulaşmış. Bu durumun gizlenmesi için her geçen gün baskı, yaşam tarzına müdahale ve zulüm artıyor. Dedi”

92 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404