Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam301
Toplam Ziyaret1667943

ÇUKUROVA GÜZELYALI THM KOROSUNDAN KONSER

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda verilen konserin sunuculuğunu THM sanatçısı Fatma Akyüz Güher üstlenirken, iki bölümden oluşan konserin koro şefliğiniise Şef Okay Şenel yaptı.

 

Çukurova İlçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi Muhtarlığınca desteklenen Türk Halk Müziği konseri verildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda verilen konserin sunuculuğunu THM sanatçısı Fatma Akyüz Güher üstlenirken, iki bölümden oluşan konserin koro şefliğiniise Şef Okay Şenel yaptı.

Güzelyalı Mahalle Muhtarı Göktürk Güngör ve diğer sponsorların katkılarıyla gerçekleştirlen konserin açış konuşması Nazım Hikmet Ran'ın 'Yaşama Dair' şiiriyle başlayıp, Atatürk'ün "Bir milletin yenileşmesinde ölçü, musikide değişikliği alabilmesi ve kavrayabilmesidir. Yüksek bir insan topluluğu olan Türk milletinin tarihi bir özelliği de güzel sanatları sevmesi ve onda ilerlemesidir” sözleri ile devam etti.

Konserin icrasında bağlamada İbrahim Küçükel ve Halil Çakıcıoğlu, kemanda Veysel Başözdeş, melodikada Kadir Saraç, kavalda Burak Kanat, cümbüşde Hüseyin Göze, ritmde Hakan Tatlı, Hasan Saraç ve Nejla Çağlayan görev aldı.

Sanata katkılarından dolayı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve ekibine teşekkür edildi.

Konser İzmir Marşıyla sona ererken, sahnede yer alan sanatçılar ise şu isimlerden oluştu:

Bedirhan Doğan, Fatma Akyüz Güher, Mehmet Şahin, Suna Sağlam, Recep Keskin,Serpil Gül Çelik, Dilek Kalay, Ökkeş Özpınar, Melek Çınar, Gül Akyar, Gürcü Aldoğan, Gönül Vicdan, Şimal Saraç, Hüseyin Parlak, Gülsüm Atay, Mustafa Çıngıl, Ümmühan Özbek Süngü, Yeter Ormancı,Memduh Esmeray, Naciye Yanardağ, İsmail Bunduk, Gönül Çıngıl, Okay Şenel, Ceyhun İpteş, Arif Bozok, Necati Angın.

 

151 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339