Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam503
Toplam Ziyaret1687012

SOFUDEDE VE ŞEHİTLER ANILDI

11.Sofudede ve Şehitleri Anma Programı, Karaisalı İlçesine bağlı Kaledeğ Köyü Sofudede mezrasında Sofudede'nin türbesinin bulunduğu alanda gerçekleştirildi.

Sofudede İlim ve Kültüre Hizmet Derneği tarafından Sofudede ve Şehitlerin Anma programı gerçekleştirildi.

Adana'nın Karaisalıilçesine bağlı Kaledeğ Mahallesi Sofudede mezrasında yapılan anma etkinliği saygı duruşunun yapılması, İstiklal Marşının hep birlikte söylenmsinden sonra Kuran-ı Kerim okunması ile devam etti.

Burada bir konuşma yapan Sofudede İlim ve Kültüre Hizmet Derneği Başkan Yardımcısı Hamit Özcan, "Sofudede İlim ve Kültüre Hizmet Derneği olarak her zaman öncelikli hedefimiz Sofudedemzin manevi havasında geçmişine sahip çıkmak gelecek nesillerimize da örf ve adetlerimizi, kültürümüzü yaşatarak örnek olmaktır" dedi.

özcan,geçmişine sahip çıkmayan toplumların öref ve adetlerine,  evlatlarına başkalarının sahip çıkacağını belirterek, "Bu topluluğun, geçmişine ve geleceğine sahip çıkacağından çok umutlu olduğumuzu söylemek istiyorum" dedi.

Özcan, dernek olarak bölgede eğitim görmek isteyen yavrulara maddi ve manevi destek olup onlara yol göstermenin en büyük hedefleri arasında olduğunu kaydederek, programın hazırlanmasında ve destek veren Adana Büyükşehir Belediyesi, Karaisalı Belediyesi ve diğer kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Şehit aileleri adına Ali Oğuz ve Karaisalı Müftüsü  Veysel Büyük birlik ve beraberlik içeren bir konuşma yaptı.

Program sonunda şehit ailelerine dernek tarafından hediyeler verildi. Programda gelen misafirlere kavurma ve Yörük ayranı ikramı yapılırken alanda kurulan Yörük çadırlarında yöresel tarihi eşyalar tanıtıldı.

 

139 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382