Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi19
Bugün Toplam510
Toplam Ziyaret1680717

SAĞLIK İÇİN HAREKET ET YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Yüreğir Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru’nda gerçekleşen etkinlikte vatandaşlara obezitenin azaltılması, toplumda sağlıklı beslenme alışkanlıklarının geliştirmesi ve farkındalığının artırılması hedeflendi.



Vali Dr. Süleyman Elban’ın katılımıyla, Adana İl Sağlık Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün işbirliği ile 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek ve fiziksel aktivitenin yararlarını savunmak, yaşamın her alanında ve her yerde (okul, ev, işyeri) toplum genelinde fiziksel aktiviteye katılımı arttırmak, sağlıklı davranışlara ve yaşam tarzlarına teşvik etmek amacıyla 10 Mayıs “Sağlık İçin Hareket Et Günü” olarak belirlendi.

Sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için Yüreğir Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru’nda gerçekleşen etkinlikte vatandaşlara obezitenin azaltılması, toplumda sağlıklı beslenme alışkanlıklarının geliştirmesi ve farkındalığının artırılması hedeflendi.

“Sağlık İçin Her Gün 10.000 Adım” hedefine dikkat çekmek için gerçekleşen yürüyüşe, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

121 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407