Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam1063
Toplam Ziyaret1686496

BİNALİ YILDIRIM ADANA'DA 'TOY BEYİ' SEÇİLDİ

Binali Yıldırım, etkinlikte, kendisinin "Toy Beyi" seçilmesinin sorumluluğunun farkında olduğunu belirterek, 2023'e kadar daha çok çalışacaklarına dair söz verdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Adana'da 18'incisi düzenlenen Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Kültür ve Sanat Şöleni kapsamında Sarıçam ilçesindeki Yörük Ormanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

Binali Yıldırım, etkinlikte, kendisinin "Toy Beyi" seçilmesinin sorumluluğunun farkında olduğunu belirterek, 2023'e kadar daha çok çalışacaklarına dair söz verdi.

Adana, Çukurova ve Torosların bu hale kolay gelmediğini dile getiren Yıldırım, "100 yıl önce bu topraklara göz dikenler, bu topraklar üzerinde emelleri olanları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, bizim dedelerimiz, bu topraklardan kazıyıp attılar." dedi.

Yıldırım, kendilerini geleceğe taşıyacak örf, adet ve gelenekleri yaşatacaklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Eğer böyle olmasaydı Hazar Denizi ile Aral Gölü etrafında Orta Asya bozkırlarında yaşayan Oğuzların izleri Balkanlara kadar gidemez, Anadolu'nun her köşesinde yankılanamazdı. Yörük kardeşler olarak sizler, ecdadımızın değerlerini bu topraklarda yaşatıyorsunuz. Kökleri yüzlerce yıllara uzanan kültürümüzü, geleneğimizi, törelerimizi canlı tutuyorsunuz. Bugünkü bu töreni, bu şöleni, 100 yıllar ötesine uzanan geçmişi geleceğe taşıyan önemli bir vesikası olarak görüyoruz ve bundan sonra da aynı heyecanla yaşatmaya devam edeceğiz. Ecdadımızın bize emanet ettiği bu topraklara gözümüzün içi gibi bakacağız. Ülkemiz üzerinde hesap yapanlar, emelleri olanlar, kötü niyetli olanların olduğunu biliyoruz. Bunlara hak ettikleri dersi bugüne kadar defalarca verdiniz. 2023'te de bir kez daha verecek miyiz? Birliğimize, beraberliğimize göz dikenler, bölücüler, PKK, FETÖ, bütün bu terör örgütlerine karşı verdiğimiz amansız mücadelede, yanımızda ay yıldızlı bayrağı taşıyan 85 milyon vatan evladı vardı. Bugün de var, yarın da var. Sonsuza kadar da bu bayrak dalgalanacak. Bu bayrak inmez, bu ezanlar dinmez."

Gezi olayları

Bu bölgede, bu topraklarda hesap yapanların bir kere değil, bin kere düşünmesi gerektiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bunlar Gezi'de de aynı şeyi yaptılar. Gezi olaylarında da milleti birbirine düşürmeye ve ülkeyi yabancı iş birlikçileriyle ele geçirmeye çalıştılar. Ama millet, liderinin arkasında Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında gür sesiyle hak ettikleri cevabı onlara verdi. Ben o zaman Ulaştırma Bakanıydım. Bunların söyledikleri şey 'yol yapmayın, köprü yapmayın, havaalanı yapmayın, baraj yapmayın.' Ne yapalım? Yol yapmayınca ne olacak? Nasıl kalkınacağız? Nasıl ulaşacağız? Rıfat Paşa'nın güzel bir sözü var. Diyor ki 'Ulaşamadığın yer senin değildir'. Elhamdülillah, yolları da yaptık, havaalanlarını da yaptık, köprüleri de yaptık, tünelleri de yaptık, şehir hastanelerini de yaptık, okulları da yaptık."

Hitabı sırasında ses kısıklığı yaşayan Yıldırım, "Yörükleri görünce nutkum tutuldu." diyerek esprili şekilde konuştu.

TOY NEDİR?
Toy ya da keneş, İslamiyet öncesinde Türk devletlerinde devlet işlerinin görüşülüp ve tartışıldığı aynı zamanda yasama, yürütme ve yargı yetkisini kullanan meclistir.XIII. yüzyılın ortalarından itibaren Türkçe kaynaklarda geçmeye başlayan kurultay kelimesi, toy yerine kullanılmaya başlanmış ve toy sadece yemekli eğlenceler için kullanılan bir kelime hâline gelmiştir.

163 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382