Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam1143
Toplam Ziyaret1687652

YÖRÜK TÜRKMEN KÜLTÜR VE SANAT ŞÖLENİ'NE OKUNTULUSUNUZ

Her yıl geleneksel olarak yapılan, ancak pandemi dolayısıyla 2 yıl ara verilen "Söğüt'ten Sarıçam'a Gönül Köprüsü 18. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen ve Sanat Şenliği" bu yıl 6-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


Her yıl geleneksel olarak yapılan, ancak pandemi dolayısıyla 2 yıl ara verilen "Söğüt'ten Sarıçam'a Gönül Köprüsü 18. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen ve Sanat Şenliği" bu yıl 6-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

18. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Kültür ve Sanat Şöleni düzenleme kurulu, Turgut Özal Bulvarı, Hoca Ahmet Yesevi Otağı, Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi ve Sarıçam Belediyesi Yörük Ormanı Şenlik Alanında olmak üzere 4 ayrı noktada etkinliklerin gerçekleştirileceğini duyurarak, vatandaşları şölene davet etti.
ŞÖLEN, MEVLİD'LE BAŞLAYACAK
Bu yıl ki şenlik, 6 Mayıs Cuma günü saat 16:00'da Düzenleme Komitesi üyeleri ve vatandaşların katılımı ile Çifte Minare Camii'nde Mevlid-i Şerif'in okunması ile başlayacak. Akabinde, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile devam edileceğini belirten Düzenleme Komitesi Üyeleri, aynı gün saat 19:00'da Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde 'Yerelden Ulusala Yörük Türkmen Kültürü ve Çok Kültürlülük' temasını merkez alacağı etkinlikte ülkemizin seçkin öğretim üyeleri ve uzmanların da panelist ve konuşmacı olarak katılacağını duyurdu.
ÇOBAN ATEŞİ YAKILACAK
Şenlik; ikinci gününde, 7 Mayıs Cumartesi, saat 16:00'da Turgut Özal Bulvarı Kademoğlu Camii önünden başlayacak olan Yörük Türkmen Kardeşlik Göçü ve akabinde Hoca Ahmet Yesevi Otağı'nda 19:00'da 'çoban ateşi'nin yakılması, Türk Dünyasından gelen ozanların katılacağı Türk Dünyası Ozanlar Şöleni Programı, Türk Dünyasından sanatçıların gösterileri ve Yerel Türk Halk Müziği sanatçılarının sahne alacakları konserlerle devam edek.
KIRAÇ KONSERİ  
Şenliklerin tüm hızıyla, 8 Mayıs 2022 Pazar günü de devam edeceğini ifade eden Düzenleme Komitesi Üyeleri, Sarıçam Belediyesi Yörük Ormanı'ndaki programın saat 10:00'da başlayacağını duyurdu. Geleneksel kültürümüzü yansıtacak milli kıyafetlerin sunumu, Türk Dünyası ozanlarının yanı sıra, mahalli halk ozanları ve yerel sanatçılar tarafından halk konserinin yanı sıra Anadolu Rock Müziğinin sevilen sesi Kıraç'ın da sahne alacağı müjdesini verdi.
TÜM ADANA OKUNTULU
Sarıçam Yörük Ormanı'ndaki şölene, Adanalıların özel araçlar ile gidebilecekleri gibi belediye otobüsleri ve ayrıca şölen alanı için tahsis edilen ücretsiz özel servis rengleri ile ulaşımın sağlanacağını belirten Düzenleme Komitesi Üyeleri, "18. Uluslararası Yörük Türkmen Kültür ve Sanat Şöleni Düzenleme Kurulu olarak, "Şölenimizde yaylaların şahinleri, kentlerin sessiz çoğunluğu Yörük Türkmenleri'nin kültürü, birlik ve beraberliği, vatan ve millet sevgisi, devlete olan sıdkı sadakatlerinin gösterileceği bir program hazırladık" diyerek, tüm Adanalıları 6-7 ve 8 Mayıs tarihlerinde yapılacak etkinliklere davet etti.
151 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406