Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam774
Toplam Ziyaret1681859

”1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA BAYRAMI İDEOLOJİK DEĞİLDİR””

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Taşkın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramının ideolojik bir anlamının olmadığını, ancak bu anlamlı bayramı ideolojik kutuplaştırma maksadıyla kullananların kaos peşinde olduklarına dikkat çekti.

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramının ideolojik bir anlamının olmadığını, ancak bu anlamlı bayramı ideolojik kutuplaştırma maksadıyla kullananların kaos peşinde olduklarına dikkat çeken Taşkın, emek ve alın terleriyle ülkemizin ekonomisine katkı sunarak yaşamaya çalışanların bayramı olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi:

“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı, çalışanların dayanışma, barış ve kardeşliğini önceleyen bir bayramdır. Emek ve dayanışma Bayramında, işçilerin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekir. 1 Mayıs nedeniyle akla ilk gelen; çalışanların haklarının korunması ve İLO standartlarında yeni kazanımlar elde edilmesi için çalışmaktır. Türkiye’nin imzalamış olduğu uluslararası sözleşmeler kapsamında çalışanların sosyal ve ekonomik sorunları çözülmelidir. Çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceği, ülke kalkınmasından adil ve hakkaniyetli paylaşımın hayata geçirileceği bir sistemden yanayız. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi almak ve adil bir ücretlendirme sisteminden yana yeni politikalar üretilmesi tüm çalışanların beklentisidir. Eşit işe eşit ücret politikası uygulanmalıdır. İşten çıkarılma korkusu olmadan huzurlu ve güvenli bir iş ortamı sağlanmalıdır. Emeğe ve alın terine saygı duyulmalı ve sömürülmesini engellemek için her türlü önleyici tedbirler alınmalıdır. Çalışanlarımıza sahip çıkmalıyız. Onların sorunlarını görmeliyiz. Çalışma barışının sağlanmasından yanayız. Mobbing’in her türüne karşıyız. Devlet gerekli önlemleri almalıdır. Emek ve dayanışma bayramında birlik, beraberlik, kardeşlik duyguları içinde huzurlu, iş barışının sağlandığı, iş güvenliğinin hâkim olduğu bir iş dünyası temenni ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutluyor, tüm çalışanlarımıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ederken, barışın, huzurun, dayanışma ve kardeşlik ruhunun daim olmasını diliyorum.”

 

111 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398