Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam748
Toplam Ziyaret1681833

“MİLLİ KAHRAMAN İBO OSMAN” KİTABININ YAZARI YUSUF DELİKOCA, ÇGC’Yİ ZİYARET ETTİ

Kurtuluş Savaşı’nın Adana ve İzmir Cephesi’nde mücadele eden Adanalılar’ın kahramanlık destanı, “Milli Kahraman İbo Osman” kitabıyla tarihe geçti…

Adana’nın Milli Mücadele kahramanlarından İstiklal Madalyalı Gazi İbo Osman Ağa ve Adana Kurtuluş Savaşı’nın anlatıldığı eser kısa süre içinde çok ilgi görmesi nedeniyle 4. Baskısına girdi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden kitabın Yazarı Yusuf DELİKOCA, Özçete ailesinden Burhan ÖZÇETE ve kitabın danışmanlığını yürüten Ziya GÜMÜŞAY,  Adana medyasına armağan edilmek üzere İbo Osman kitabından Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir’e teslim ettiler.

Kurtuluş Savaşı’nın Adana ve Batı cephesinde göstermiş olduğu kahramanlıktan dolayı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından “ÖZÇETE” soyadı verilen ataları İbo Osman Ağa’nın adının uzun yıllardır Seyhan ilçesinin en işlek caddelerinden birinde yaşatılmasından ve mücadelesinin kitap haline gelmesinden dolayı çok büyük bir onur ve gurur duyduklarını belirten Burhan ÖÇZETE, bir kültür hizmeti olarak eseri okulların kütüphanelerine ve okumak isteyen tüm okuyuculara armağan ettiklerini belirtti.

“İbo Osman bize kalan en büyük miras İstiklal Madalyası’dır” diyen torunu Ziya GÜMÜŞAY, Adana’nın Kurtuluşu’nun 100. Yılı anısına yayınlanan esere danışmanlık yapmaktan gurur duyduğunu ileterek, uzun yıllardır arşiv ve saha çalışması yaparak eseri hazırlayan Yazar Yusuf DELİKOCA’ya teşekkür etti.

Yazar Yusuf DELİKOCA, ÇGC Başkanı Cafer ESENDEMİR’e ilgisi için teşekkür ederek, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin 47. Kuruluş yıldönümünü kutladı ve kitabını imzalayarak şu açıklamalarda bulundu:

"Bu eser Adana Kurtuluş Savaşı’nın ilk Kuvayı Milliye Müfrezesini kurarak büyük bir direniş ve mücadele göstererek Türk Harp Tarihi’ne adını zaferlerle yazdırmış, İstiklal Madalyalı Milli Kahraman İbo Osman’ın aziz hatırasını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için kaleme alınmıştır.

Kadim Türk yurdu Adana’nın, Fransızlar tarafından 21 Aralık 1918 tarihide haksız ve hukuksuz bir şekilde işgal edilmesinin ardından başlayan Ermeni çetelerinin katliam, yağma ve soygunlarına karşı Karaisalı yöresinde ilk Kuvayı Milliye çetesini kurarak kurtuluş ateşini yakan İbo Osman, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Adanalılar tarafından takdir edilmiştir.

Milli Kahraman İbo Osman’ın ve onunla birlikte yüzlerce kahramanın 1919 yılında Adana’da başlayan ve 9 Eylül 1922 tarihinde İzmir’de dalgalanan ay yıldızlı al bayrakla sonra eren kahramanlık destanı bu eserle hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Bu yıl hem Adana’nın hem İzmir’in kurtuluşunun 100. Yılıdır. Afyon ve İzmir Cephesi’nde mücadele eden Adana Alayı’nın binlerce askeri tarihe adını zaferle yazdırmıştır. Bu anlamda bu güzide şehrin düşman işgalinden kurtuluşu için büyük kahramanlık göstermiş olan Adana Alayı’nın kahraman askerleri unutulmamalıdır. Onların hatırası ve anıları gelecek nesillere aktarılmadılar.

Bu anlamda eserimize önsöz yazarak onurlandıran Adana Valimiz sayın Dr. Süleyman ELBAN’a, duygu ve düşüncelerini okuyucularımızla paylaşan Seyhan Kaymakamımız Mustafa YAVUZ’a ve Karaisalı Kaymakamımız Mert KUMCU beylere çok teşekkür ediyorum.”   

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de yaptığı açıklamada; dünyanın ezilen uluslarına rehber olan Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın Adanalı kahramanlarının genç kuşaklara tanıtılmasının büyük önem taşıdığını belirterek, “Geçmişini unutanın, geleceği olmaz” dedi.

Başkan Esendemir; “Bugün kutsal vatan topraklarında özgürce yaşıyorsak, bunu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize borçluyuz. Çok zor şartlar altında Milli Mücadele veren kahraman ecdadımızın kanlarıyla suladığı bu vatanı, bize emanet edilen kutsal bayrağımızı, ilelebet korumak zorundayız. Geçmişte yaşanılanları asla unutmadan, gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Bu amaçla titizlikle hazırlanan bu kitabın en geniş çevrelere dağıtımının yapılması önem taşımaktadır. Kahramanlarımızla gurur duyuyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun” diye konuştu.

177 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398