Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam536
Toplam Ziyaret1685969

ÖRCÜN’DE 1 NİSAN KUVAYI MİLLİYE TÖRENİ

Kuvayi Milliye Şenliklerine Çukurova Kaymakamı Mustafa Kaya’nın yanı sıra İlçe Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Özgen, Kuva-yi Milliye Derneği Başkan Yardımcısı Kenan Yiğit, Kurum Amirleri, Muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.



Osmanlı Devleti'nin I. Dünya Savaşından yenik çıkması üzerine imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması üzerine Fransız Birlikleri, işbirlikçi Ermeni çetelerinin Adana'nın işgaline kalkışmaları üzerine, bu işgale karşı bölge halkının vermiş olduğu kahramanlık mücadelesi ile Kurtuluş Savaşımız içinde çok önemli bir yere sahip olan, Çukurova topraklarında dalgalanan Fransız ve Ermeni topraklarında yaşamaktansa ölmeyi kendilerine onur bilmiş Türk Milletinin fedakâr insanları, bu katliam ve zorbalıklara son vermek için örgütlenerek Kilikya Milli Kuvvetler Teşkilatı'nın oluşturulmasının ve Çukurova’da ilk Milli Mücadele Hareketi’nin başlatılmasının 103. yıldönümü kutlamalarında; Çukurova Kaymakamı Mustafa Kaya'nın, Batı Kilikya Cephesi Komutanı Sinan Tekelioğlu'nun rölyefine çelenk koymasının ardından başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimiz için dualar okundu, sonrasında şenlik alanına geçen Kaymakam Kaya, burada etkinlikleri izleyerek vatandaşlar ile sohbet etti.

Örcün Mahallesinde gerçekleştirilen Kuvayi Milliye Şenliklerine Çukurova Kaymakamı Mustafa Kaya’nın yanı sıra İlçe Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Özgen, Kuva-yi Milliye Derneği Başkan Yardımcısı Kenan Yiğit, Kurum Amirleri, Muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

198 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231