Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam865
Toplam Ziyaret1686298

ATORSEN,“PERSONEL ALIMINDA OGM YİNE ADALET VE HAKKANİYETİ GASP ETTİ!”

ATORSEN Genel Başkanı Ali Bal ,”İhtiyaç alanları ve görev için illere dağılımı, personel alımında son derece adaletsiz. Oysa çözüm gayet kolaydır, adalet, liyakat, illa da meşveret ve şura…” dedi.

 Anadolu Tarım ve Orman sendikası (ATORSEN) Genel Başkanı Ali Bal, “Asli görevi Türkiye Ormanlarını korumak ve geliştirmek olan OGM, yıllardır personel alımı yapmakta.  Ancak, yaptığı her alımda Mahkemelik olmakta ve OGM bu mahkemelerin hemen hemen tamamına yakınını kaybetmektedir. Şimdi de 2022 sözleşmeli personel alımlarında benzer bir durum ile karşı karşıyayız” dedi.

Bal, OGM’ye yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Sözleşmeli OMM alımında, önceki yıllarda 60 olan puan barajı 65 çıkarılmış, 1500 personel alımına çıktığı bir ilanda, kurum hiç fizibilite yapmaz mı?. 4 katı kadar aday çağıracağın alıma başvurabilecek kişi sayısı kaç 3000, DKMP'ye başvuracak olanları ve başka kurumda çalışanları bu sayıdan düşersek, elde kalacak olan sayı en fazla 2500 olacaktır. Ayrıca, geçmiş alımda önce mülakat yapılıp sonra tercih yapılmışken, şimdi tam tersini yaparak, önce İl tercihi yapıp sonra mülakat yapıp puan ortalaması ile atama yapacak olması eşitlik, adalet ve hakkaniyete aykırıdır.

Şöyle bir örnek ile konuyu anlatalım, çok alımların olduğu yerlere öncelik ile tercih yapılacağı öngörüsü ortada iken, alım sayısı yüksek olan 18 il için 4 katı kadar olan 3480 kişi başvurursa (65 puan barajını geçen aday sayısı 3000 kişi) diğer illere nasıl başvuru yapılacak?  80 OMM alımı yapılacak olan Antalya ya 320 kişi tercih yaparsa, 1 alım olan Kilis için alım ne olacak? Bazı yerlerde 80 puan ile atanamayan personel olurken, bazı yerlerde 65 KPSS+70 mülakat = 135 /2 = 67,5 puan ile atananlar olursa, şu mübarek günlerde ‘kul hakkına girmiş olmaz mıyız? Yıllardır hata üstüne hata yapıp hem insanların istikbali ile oynayıp hem de Devletin yüzbinlerce lirasını mahkemelerde harcamaktan bıkmadık mı? Liyakat sahibi, bu konuları hakkı ile yerine getirecek, nitelikli personelimiz yok demeyin; ATORSEN olarak, hiçbir sendika da olmayan orman uzmanlar kurulunu sizlere yardıma gönderebilirdik. Başında, her ne kadar sizler Şube Müdürlüğü sınavına almasanız da Kamu Yönetimi ve Sosyoloji (İstatistik) bölümü mezunu bir OMM nün, mühendis, tekniker, müfettiş, işçi ... kurumun her kesiminde sahada çalışmış, çalışan, Uzmanlar Kurulumuz Personel Daire Başkanlığınızın her yıl yaptığı hataları telafi edecek bilgi ve birikime sahiptir. Yeter ki dünyanın en güçlü tarım ve orman sektörünü hedeflemiş bir Tarım ve Orman Bakanlığımız olsun.           

Alım ilanında her ne kadar, bu 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya Ek-1'de yer alan sözleşmeli personel pozisyonuna yerleştirilmek üzere başvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır, dese de, başka bir kuruma geçmek için 1 yıl bekleme şartının aranmadığı haller

-Kısmi zamanlı veya proje süresi ile sınırlı çalışıyorsa ve sözleşmesini tek taraflı feshetmişse, 1 yıllık bekleme süresi şartına tabi tutulmadan başka bir kurumda yeniden (ilk defa 4/B statüde işe girme usulüyle) istihdam edilebilir.

-Eş veya sağlık durumu nedeniyle yer değişikliği talebinde bulunmakla beraber; geçiş yapacağı hizmet birimi bulunmaması, birim bulunmakla beraber o birimde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunmaması veya en az bir yıllık fiili çalışma şartını karşılayamaması nedenlerinden herhangi birine bağlı olarak, kurum içi yer değiştirme talebi karşılanmadığı için sözleşmesini tek taraflı feshetmişse,  1 yıllık bekleme süresi şartına tabi tutulmadan başka bir kurumda yeniden (ilk defa 4/B statüde işe girme usulüyle) istihdam edilebilir.

-Sözleşmesini tek taraflı feshetmiş olmakla birlikte öğrenim ile kazanılan (aşağıdaki tabloda yer alan) unvanlardan birine unvan değişikliği yaparak atanacaksa, 1 yıllık bekleme süresi şartına tabi tutulmadan başka bir kurumda yeniden (ilk defa 4/B statüde işe girme usulüyle) istihdam edilebilir. Bu kapsamdaki unvanlar şunlar: orman muhafaza memuru, denmesine rağmen, OGM tarafından kabul edilmemekte, bu da mahkemeye intikal edip, Devlete karşı hem güven hem de maddi kayıp olarak yansımaktadır.                                 

Oysa çözüm gayet kolaydır, adalet, liyakat, illa da meşveret ve şura…”

 

1490 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382