Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam716
Toplam Ziyaret1682703

PROF. DR. MUTLU ÖZCAN,“YURTDIŞINA GİDİN AMA O ÜLKENİN KÖLESİ OLMAYIN!”

Kendi alanında dünyada "Yılın En Seçkin Bilim İnsanı" seçilen ve "İngiliz Kraliyet Akademisi Diplomatı" ünvanına sahip Zürih Üniversitesi Bio Materyaller Bölüm Bşk.Prof. Dr. Mutlu Özcan, Adana Diş Hekimleri Odası’nın konuğu oldu.


Adana Diş Hekimleri  Odası’nda gerçekleştirilen ‘Müthiş Bir Başarı Öyküsü’ konulu toplantının açılışında sağlıklı bir vücut için önce ağız sağlığının gerekli olduğunu ifade eden Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Bildiğiniz gibi Ağız Hastalıkları, en sık rastlanan kronik hastalıklar arasında yer almaktadır. Küresel boyutta dünya nüfusunun %90’ı çürük, dişeti hastalıkları ve ağız kanserine kadar uzanan ağız hastalıkları yönünden, ciddi bir risk altındadır. Diş çürüğü; son 30 yılda orta ve düşük gelirli ülkelerde halen en yaygın hastalık olarak toplum sağlığını olumsuz biçimde etkilemeyi sürdürmektedir. Yüksek gelire sahip ülkelerde; 11-14 yaş grubu çocuklarda tedavi edilen çürük dişlerin oranı %53 iken, düşük gelire sahip ülkelerde tedavi edilen çürük diş sayısı %2 civarındadır. Bu nedenle; diş çürükleri kötü beslenmenin sebep olduğu bir hastalık olmanın yanı sıra bir ‘Sosyal Yoksunluk’ hastalığı olma niteliği taşımaktadır.” dedi.

Mesleki gelişimde eğitimin çok önemli olduğunu, buna kişisel gelişim de eklendiğinde çok etkin bir hal aldığını söyleyen Başkan Dt. Fatih Güler, “Bugün çok anlamlı bir konuğumuz var. Kendisi enternasyonel olup, yurtsever olmayı da bilen bir bilim insanı. Uluslararası Diş Araştırmaları Birliği tarafından  “Yılın En Seçkin Bilim İnsanı" ödülünü alan değerli hocamız Prof. Dr. Mutlu Özcan aramızda. Bizlere başarı dolu yaşamında kesitler sunacağı gibi izlememiz gereken yollarıda söyleyecek. Bizlerle birlikte olduğu ve değerli paylaşımları için kendisine şimdiden çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

PROF. DR. ÖZCAN, “YURTDIŞINA GİDİN AMA BİR ÜLKEDE KALMAYIN”

Zürih Üniversitesi Bio Materyaller Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mutlu Özcan, interaktif olarak yaptığı konuşmada "Yılın En Seçkin Bilim İnsanı" ödülünü aldım. Bu ödüle layık görülmek benim için son derece gurur verici. Son dönemde hekimlerin kendi ülkelerini bırakıp, yurtdışına gittiklerini çok duyuyoruz. Evet tüm hekimler yurtdışına gitmeli hemde bir çok ülkeyi görmeli, mesleki farklılıkları tespit etmeli ama orada uzun yıllar kalmamalı ve bir ülkenin kölesi olmamalılar. Türkiye’de daha koordine ve derinlikli bir çaba ile dünya çapında çok büyük sesler getirecek proje ve araştırma gibi çalışmalara imza atılabilir." diye konuştu.

KADIN KENDİNİ BİR ORTAMDA VAR ETMELİDİR

Başarıya ulaşmak için insanın hayat prensiplerinin olması gerektiğinin altını da çizen Prof. Dr. Özcan, “ister kadın olun ister erkek, kendi mesleğinize bütün gücünüzle katkıda bulunursanız başarı kendiliğinden gelir. Kişiyi kadın veya erkek olarak ayırmıyorum kendini yetiştirmiş olması, yeterliliği, özgünlüğü olması lazım. Özellikle kadın kendini bir ortamda var etmelidir. Sorumluluk sahibi olan, çalışkan olan, dürüst olan her birey başarıyı kolay yakalar.” şeklinde konuştu.

Katılımcı diş hekimlerinin merak edilen soruların yanıt bulmasının ardından Başkan Dt. Fatih Güler, Prof. Dr. Mutlu Özcan’a teşekkür ederek tarihi Adana Taş Köprü maketini hediye etti.

 

67 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398