Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam1057
Toplam Ziyaret1687566

RESSAMLAR DERNEĞİ KADINLAR GÜNÜ RESİM SERGİSİ

Haber: M. Demirel Babacanoğlu

 

 Adana Ressamlar Derneği Başkanı Hüseyin yılmaz öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar gününü anlatan resimlerini, Salime Kaman Sanat Galerisi’nde  sergilediler.

Sergide, Alişer Avcı, A. Meltem Baş, Ganime Karabucak, Gülden İnkaya, Gülden Özkurt, Gül Elife Ünsal, Hüseyin Yılmaz, Mahmut Selekoğlu, Mehmet Emre, M. Özge Eren, Meral Soylu, Alex Rayhan,  Melahat Sabancı, Neşe Kayrın, Salime Kaman, Semra Aysen, Seval Eroğlu, Serpil Kılıç, Sevinç Kökenler, Seher Özcan, Songül Kınık, Şerife Ballı, Tevfik Gökdemir tabloları yer aldı. 16 Mart’a kadar izlenebilir.

Dernek Başkanı Hüseyin Yılmaz, kimi ressamlar  kadınların önemine değinen konuşmalar yaptılar. Kadınlar için zor bir iş yoktur, hangi işe giriştilerse başardıkları belirtildi. Kurtuluş savaşımızda da önde geldiler, baylarla birlikte savaştılar kazandılar. Atatürk seçme seçilme hakkını verdi. Muhtar,  belediye başkanı, milletvekili, başbakan, cumhurbaşkanı olabiliyorlar… Yeter ki kadınlar haklarını kullanabilsin… Yasal olarak her şey açık, engel yok önlerinde… Yaşasın kadınlar günü, kutlu, mutlu olsun.

Resimlere gelince, Her biri birbirinden güzel elliyi aşkın tablo sıcak rengin egemenliğini taşımakla birlikte yer yer soğuk renkleri de içermektedir. Ben hangisinden ayrı tutayım kendimi. Hepsi de güzel, hepsi de can. Ne yapmam gerekir? Bütün tablolar, kadın yüzleri, duruşları, bakışları, estetik çizim, fırça çekişleriyle betimlenmiş…

Yakın tarihimizin, savaşçı, devrimci, ülkeye yöne vermiş,  yönetmiş, biri Atatürk, Biri İsmet İnönü, kara kalemle portresi verilmiş, uzakları derinliklere bakıyorlar… Bugün bile besliyor bizi devrimleri, düşünceleri, ilkeleri, yöntemleri… Göz içinde, kırda güvercinle betimlenmiş iki portresi daha var… .bizi düşündüren, barış barış diyen sözleri Atatürk’ün…kulağımızda.

Elele tutuşmuş, mor giysiler içinde, mavinin ağırlığında, durulmuş bir kent duvarı önünde, fonda yine kadınlar… birlikten güç doğacağını belirtiyorlar. Haklarını elde etmek için çalışıyorlar, uğraş veriyorlar…Taşlı zeminler, çelik köprüler, zincirli kapılar, kırlar dağlar,  işine koyulmuş kadınlar, kuşlar güzellemesi, papatyalar, mor laleler, atlar, kırda çiçeklerle kadın, görüntüleri… topluyor belleğinizi. Haydi izleyelim sergileri.

13.03.2022, Adana

 

 

 

 

 

130 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406