Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi15
Bugün Toplam1016
Toplam Ziyaret1687525

ALTINORAN'DA 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Uygur, “Biz Altınoran olarak yiğit arkadaşımız Berna Ateşoğlu anısına düzenlediğimiz anma gününde,kadının pozitif veya negatif hiçbir ayrımcılığı kabul etmeden, kendi öz varlığıyla başaracağını lomograflarımızla ortaya koymaya çalıştık" dedi.





Vahit Şahin

Altınoran’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde Berna Ateşoğlu anıldı.
19 sanatçının eserleriyle katıldığı etkinlikte konuşan Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı S. Haluk Uygur, “Bugün, kadınların kendilerine biçilen rolü kabul etmeyip, yaşamın kurgulanmasında yeni bir yolun talebinde bulundukları gün. Biz Altınoran olarak yiğit arkadaşımız Berna Ateşoğlu anısına düzenlediğimiz anma gününde, yoğun bir ilginin eşliğinde "Görünmeyeni Gösteren Atölye" olarak kadının pozitif veya negatif hiçbir ayrımcılığı kabul etmeden, kendi öz varlığıyla başaracağını lomograflarımızla ortaya koymaya çalıştık. Şimdi "Lomograf" da ne demek diyenlerimiz olacaktır. Lomograf ile fotoğraf aynı şey değil. Teknik alt yapısında fotoğraf kullanılıyor olsa da, Lomograf; fotoğraf için ortaya konmuş kuralların özenle reddedilip, yeni bir yolun peşine gitmektir. Üstelik bu yeni yolda yeni kurallaşmalar olması tehlikesine karşı da, insanın ruhunun istediğini yapmasına izin vermesidir. Yani demem o ki, bu lomograf da değil diye itiraz edilmesine karşı, varsın olmasın, yeter ki ruhumu anlatsın diyebilmektir lomograf. Görünmeyeni Gösteren Atölye'nin "Düşünürken Yaptıklarımız" isimli çalışmasını bu yüzden kadın ruhunun lomografisi diye de anlatabilirim” dedi.
Etkinliğe 2018 yılında yaşama veda eden sanat dostu Berna Ateşoğlu'nun eşi Yaşar Ateşoğlu ve kızları Övgün Ateşoğlu ile Gülgün Ateşoğlu da katılarak birer konuşma yaptı.

Etkinliği eserleriyle katılan sanatçılar şunlar:
Ahenk Yalçınbaş, Ayfer Karataş, Ayşe Ateşoğlu, Aylin Sofuoğlu, Derya Yazar Atasever, Emel Sefer, Esen Cömertpay, Fatih Varkara, Fatma Gök Salt, Gül Mete, Gülsüm Ünal, Hakan Yaman, Hanife Uygur, Hülya Arıcı Çap, Hülya Erişti Arifoğlu, İlknur Solmaz, Kumral Kep Kep, Lale Çaktı, Meryem Girmen Özkaya, Mustafa Güloğlu, Mürşide Çilengir, Nesrin Karataş, Ömer Ziya Topsakal, Pelin Seyrek, Sevgi Topçuoğlu, Sevgin Cingöz, Sevil Karabulut, Yeşim Yalçın Mendi ve Yıldız Aka Kaçar.

162 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382