Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam762
Toplam Ziyaret1682749

– Başkan Prof. Dr. Azim Öztürk: Kaçak yapıda ‘seçim fırsatçılarına’ asla izin vermeyeceğiz

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, kaçak yapıyla mücadelede 2004 yılında göreve seçildiği ilk günden bu yana ortaya koyduğu azimli ve kararlı tavrını tavizsiz şekilde sürüyor. Seyhan Belediyesi Mart 2009’dan bu yana 88 kaçak yapıyı bizzat yıkarken, 437’sinin yıkılabilmesi için yasal süreç başladı. Seyhan Belediyesi 2010 yılından başlayarak kaçak yapı inşa eden kişilere yaklaşık 500 bin liralık para cezası kesti.

 

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Öztürk, dünya standartlarında yaşanabilir bir şehir olmanın öncelikli şartının imarlı, ruhsatlı binalar inşa etmek olduğunu söyledi. Başkan Prof. Dr. Azim Öztürk, “Yaklaşan seçimleri fırsat olarak görüp kaçak yapı inşasını düşünenler bu fikirlerinden derhal vazgeçsin. 2004’ten itibaren her dönemde olduğu gibi bu dönemde de kaçak yapıya asla izin vermeyeceğiz.” dedi. Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, kaçak yapı inşasının gelecek nesillerin hayatlarını bile ipotek altına alan ve artık gündeme bile gelmemesi gereken önemli bir kavram olduğunu belirterek, “Şehirde yaşıyor olmanın öncelikli şartı, belirli kurallara uygun hareket etmektir. Bu anlamda kaçak yapı inşası modern şehircilikte asla yeri bulunmayan bir davranıştır. Seyhan Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kaçak yapıyla mücadelemize aralıksız devam edeceğiz” diye konuştu.

YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN 2 YILLIK FAALİYETLERİ

Seyhan Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü 29 Mart 2009’tan başlayarak 3 Mart 2011’e kadar ruhsatsız ve imara aykırı yapıldığı tespit edilen 503 inşaat hakkında İmar Mevzuatına uygun hale getirilmesi hususunda Encümen kararı aldı.

Yıkımı hakkında karar verilen bu yapıların 66’sı belediye ekipleri tarafından yıktırıldı. 437 inşaat hakkında yıkımla ilgili yasal süreç başlatıldı.

Hazine veya belediyeye ait arazi üzerine ve başka kişilerin tapulu arazisi üzerine izin alınmaksızın yapılan 43 inşaat 775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 18. maddesi gereğince karar alınmaksızın yıktırılırken, kalıp, duvar ve temel aşamasında tespit edilen 79 inşaat tespitinin hemen ardından tamamen yıktırıldı.

Açma ruhsatına başvuran 22 adet ruhsata aykırı yapının mevzuata uygun hale getirilinceye kadar açma ruhsatı alması engellendi.

KAÇAK YAPI YAPANA 500 BİN LİRALIK PARA CEZASI KESİLDİ

Türk Ceza Kanunu’nun 184 ve 203. maddeleri gereği İmar Kirliliği’ne neden olma, mühür fekki (kırma) suçlarından 546 adet yapı sahibi hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu. Bu yapıların elektrik, su, telefon ve diğer altyapı hizmetlerinden yoksun bırakılması için abonelikleri iptal ettirildi.

3194 sayılı İmar Kanunu’nun değişmesiyle birlikte Seyhan Belediye Encümeni tarafından 2010 yılı itibariyle kaçak yapı yapan kişilere yönelik olarak 500 bin lira tutarında para cezası kesildi.



733 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398