Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam955
Toplam Ziyaret1669341

UĞUR MUMCU’YU ANMAK

29 Yıl önce alıp götürdüler onu. Her yıl özlemle sevenleri tarafından anılıyor. (Haber:M. Demirel Babacanoğlu)

29 Yıl önce alıp götürdüler onu. Her yıl özlemle sevenleri tarafından anılıyor. Bugün de, Adana-Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Sanat Merkezi’nde Adana Belediye Başkanları protokolde (Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP PM Üyesi Yaşar Sayman, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediyesi Başkanı Akif Kemal Akay, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Ceyhan Belediye Başkanı, Milletvekili Müslim Sarı, Gazeteci Yazar Necdet Saraç… ve diğerleri.) yerlerini aldılar.

Mumcu belgeseli gösterildi…

Beşken Soner Çetin ve Gazeteci Yazar Çetin Yiğenoğlu  birer konuşma yaptılar. Uğur Mumcu’cunun araştırmacı gazeteciliğini, gazetecilere esin  olduğunu, unutulmaz anılar bıraktığını belirttiler. Katilinin bulunamadığını söylediler.

Tiyatrocu Gürsel Fırat, Mumcu’nun yaşam öyküsünü Derviş oyunuyla özleştirerek verdi. Atatürk’e seslendi. Sen oğul hep Samsun’a mı çıkarsın, gel bir de buraya çık, gör neler oluyor dedi…

Şair Selda Kaya, şiirlerinden birkaçını okudu.

“Uğur Mumcu Der ki/ Ne yazayım bugün/ Bugün hiç yazı yazmasam diyorum/ Gitmesem dağ başına/ Gitmesem, kır çiçekleri toplasam/ Bundan bir demet yapsam/ Desem bu çiçeğin adı ‘Erdem’/ Bunun adı “Onur”/ Bunun “İnanç”/ Bunun Uğur Mumcu”

Saz sanatçıları Mumcu için bestelenmiş şarkıları, türküleri okudular… Dinleyiciler eşlik ettiler. Ben de o yıllarda yazdığım bir şiirimi sunayım:

“Ankara’nın taşına bak/ Ankara’nın taşına bakıyorum/ cinayet işliyor katili lain/ Vurulmuş yatıyor Mumcu/ Sokaklar dolu insan/ Yağmur yağıyor Ankara’nın sokaklarına/ Ağır ağır ilerliyor sevenler/ el üstünde götürüyorlar seni (…)”

Güneşli aydınlıklar içinde uyu.

25.01.2022, Adana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

121 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173