Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam450
Toplam Ziyaret1681535

İKİ RESSAMDAN İKİNCİ BULUŞMA

Ressam Kökenler,“Yeni yıl yeni umutlar dedik, umudumuzu hiç kaybetmedik. 2017 yılında gerçekleştirdiğimiz ‘Buluşma’ adlı sergimiz den bu yana ürettiklerimizi Buluşma-2- adlı sergimizle sanatseverlerle paylaşmaya karar verdik” dedi.

-Ressam Aliye Çelik ve Ressam Sevinç Kökenle’in, “Buluşma-2” adını verdikleri sergi, Adana Ressamlar Derneği’nin Kaman Sanat Galerisi’nde 2 Şubat 2021 tarihine kadar açık kalacak.

 

 

Vahit şahin

Ressam Aliye Çelik ve Ressam Sevinç Kökenler, “Buluşma-2” adını verdikleri sergi Adana Ressamlar Derneği’nin Kaman Sanat Galerisinde açıldı.

37 eserin sergi hakkında bilgiler veren Ressam Sevinç Kökenler, teknolojik üretimlerin emeğin önüne geçtiğini ve sanatta önemli bir unsur olan duygunun adeta yok olduğunu belirterek, “Hala emeğiyle, duygularıyla üreten insanlara fosil gözüyle bakılmakta genellikle. Anlayacağınız kirlilik her konuda yaşanmakta; doğada, sanatta, sanayide hatta insan ilişkilerinde. Günümüzde dostluklar, arkadaşlıklar bile menfaat ilişkilerine dönüşmüş durumda. Herkes durumdan şikâyetçi ama değiştirmek yolunda bir adım atmıyor. Sanırım dünya bir evrim sürecinde. Aklımız almıyor çoğu zaman yaşadıklarımızı. Pandemi de bu sürecin gong zili oldu âdeta. Duruma daha bir ivme kazandırdı. Sürecin sonunun geleceğini ve olumlu yönde değişimlere gebe olduğunu umuyor ve sabırla bekliyoruz. Her gecenin sabahı vardır mantığıyla. Dünya hızla değişiyordu evet. Hiçbir şey eskisi gibi değildi. Değişmeyen tek şey dostluğumuz ve sanata olan tutkumuz oldu, canım arkadaşım Aliye Çelik’ le. İkimizde sanata tutunarak bu zor günleri atlatmaya çalıştık. Zaman, zaman dertlerimizi, umutlarımızı, ürettiklerimizi paylaştık.

İki farklı şehirde yaşıyor olmamız birbirimize olan desteğimize engel olmadı” dedi.

Adanalı olan ama Bodrum’da yaşayan Aliye Çelik’le yeni yıl arifesinde bu sergiye karar verdiklerini ifade eden Sevinç Kökenler, “Yeni yıl yeni umutlar dedik, umudumuzu hiç kaybetmedik. 2017 yılında gerçekleştirdiğimiz  ‘Buluşma’ adlı sergimiz den bu yana ürettiklerimizi Buluşma-2- adlı sergimizle sanatseverlerle paylaşmaya karar verdik” şeklinde konuştu.

Ressam Aliye Çelik ve Ressam Sevinç Kökenler, “Buluşma-2” adını verdikleri sergi Adana Ressamlar Derneği’nin Kaman Sanat Galerisinde 2 Şubat 2021 tarihine kadar açık kalacak.

137 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704