Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam149
Toplam Ziyaret1680356

ESENDEMİR; “BÖYLE GİDERSE ÇALIŞAN GAZETECİ KALMAYACAK!”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri kutlanan çalışan gazeteciler bayramının artık bayram olmaktan çıkıp sıradan bir gün haline getirildiğini söyledi.

Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Esendemir, “İktidarın tasarruf tedbirleri uygulaması basın sektöründe çalışan bırakmadı. Böyle giderse çalışan gazeteci kalmayacak. Biz kazanılmış haklarımızın verilmesini ve meslektaşlarımızın yasal güvence altına alınmasını istiyoruz.” dedi.
Eskiden basın çalışanlarının Türk Hava Yolları, Devlet Demir Yolları ve PTT gibi kurumlardan yüzde 50 indirimle yararlandırıldığını vurgulayan Esendemir, “Geçmişte ayrı bir saygınlığı bulunan basın kartının, günümüzde özel halk otobüslerinde dahi tartışma konusu olmasını yetkililerin bu konudaki duyarsızlığına bağlıyoruz. Basın kartlarının kullanım haklarının ve yerlerinin genişletilmesi konusunda özellikle İletişim Başkanlığı’ndan kararlı bir davranış bekliyoruz.” diye konuştu.
Esendemir şunları kaydetti: “Her geçen gün kan kaybeden basın sektörünün yeniden ayağa kaldırılması için tasarruf tedbirlerinden çok destekleme bekliyoruz. Her geçen gün kapanan yerel gazetelerin varlığını sürdürebilmesi için basın ilan gelirlerinin artırılmasını istiyoruz. Gazetelerin muhabir istihdamı konusunda gerekli çalışmaların biran önce yapılması mesleğin geleceği açısından önem taşımaktadır. Emeği ve alın teri ile gazetecilik mesleğini saygınlığına yakışır bir şekilde yapan tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı’nı kutlarken, aramızdan ayrılanları da saygıyla ve minnette anıyorum”
158 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704