Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam973
Toplam Ziyaret1669359

SEYHAN’DA 5 OCAK COŞKUSU

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılı Seyhan Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

 

Kurtuluşun simgesi olan 5 Ocak Meydanı’nda düzenlenen ilk etkinlikte Seyhan Belediyesi Kültür Müdürlüğüne bağlı halk oyunları ekiplerinin gösterisi Adanalıların beğenisini topladı. Başkan Akif Kemal Akay’ın da katıldığı etkinlikte, Seyhan Belediyesi çalışanlarından oluşan bando eşliğinde Büyüksaat’e kadar gerçekleştirilen ‘Kurtuluş Yürüyüşü’ne Adanalılar alkışlarla destek verdi.

KURTULUŞUN 100.YILI BÜYÜKSAAT’TE HALAYLARLA KUTLANDI

Yürüyüşte Akay, Adanalıları selamlayıp, esnafa hayırlı işler dilerken, halk oyunları ekiplerinin gösterileri 5 Ocak 1922 tarihinde Adana’nın işgalden kurtuluşunun büyük Türk Bayrağı asılarak kutlandığı Büyüksaat’te sürdü. Halk oyunları ekibiyle halaylar çekerek ‘Kurtuluş’ coşkusunu yaşayan Akay, etkinlik sonrasında Büyüksaat esnafını ziyaret edip, yurttaşların Kurtuluş Bayramını kutladı.

KAHRAMANLARA SAYGI

Yaşar Kemal Kültür Merkezi önündeki Seyhan Sanat Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte ise katılımcılar Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin Önderi, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehitler ve Çukurovalı kahramanlar anısına saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nın coşkuyla söyledi.

KURTULUŞ COŞKUSU

Katılımcılara çorba ikram edilen etkinlikte, Seyhan Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin gösterisi ilgiyle izlendi. Seyhan Belediyesi çalışanlarından oluşan müzik grubu eşliğinde söylenen şarkılar ve marşlarla “Kurtuluş” coşkusu doruk noktaya ulaşırken, Başkan Akay yaptığı konuşmada 5 Ocak’ın çok özel ve anlamlı bir gün olduğunun altını çizdi.

“İNŞALLAH YÜZYILLARA YENİ YÜZYILLARI EKLERİZ VE BU HEP 5 OCAK OLUR”

Atatürk’ün “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” sözünü anımsatan Başkan Akay, “Mustafa Kemal, bu şiarla ülkenin kurtuluşuna yöneldi. Mehmet Akif’in söylediği gibi ‘Allah bir daha bu ülkeye İstiklal Marşı yazdırmasın’. İnşallah bu yüzyıllara, yeni yüzyılları ekleriz ve bu, hep 5 Ocak olur”  diye konuştu.

Daha sonra meydanda sergilenen klasik otomobiller ve motosikletliler Türk bayraklarıyla şehir turu atarak 5 Ocak coşkusunu sokaklara taşıdı.

KUTLAMALAR DEVAM EDİYOR

Seyhan’da 5 Ocak coşkusu 7 Ocak Cuma günü Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde “İlk Hissi Teşebbüs 5 Ocak” adlı film gösterimi, Seyhan Belediyesi Personel Korosu Solo Konseri ve Halk Oyunları gösterileriyle devam edecek. Ayrıca 15 – 16 Ocak tarihlerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonunun katkılarıyla Tellidere Çok Amaçlı Tesis bünyesinde katılımın ücretsiz olduğu “Seyhan Belediyesi 5 Ocak Kurtuluş Kupası Ödüllü Satranç Turnuvası” gerçekleştirilecek.

139 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173