Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi26
Bugün Toplam864
Toplam Ziyaret1687373

“ YOKSULLUĞU VE GELİR ADALETİNİ DÜZENLEYECEĞİZ”

Çulhaoğlu; “Ak Parti iktidarının yandaş büyük işadamları için kullandığı vergi istisna ve muafiyetleri ortadan kaldırmamız durumunda yoksulluk ve fırsat eşitsizliği de ortadan kalkacaktır”dedi.

Ülkemizde her geçen gün kronikleşen derin yoksulluk ve fırsat eşitsizliğinin çekilmez bir hal aldığını ifade eden i Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, şunları kaydetti:

“Türkiye İstatistik Kurumunun Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçları bize gösteriyor ki; Bugün Türkiye’deki çocuklarımızın yüzde 46,5’i, kadınların da yüzde 30’u, en yoksul yüzde 20’lik gelir grubundaki hanelerde yaşıyor. 1997 ve sonrası doğan  gençlerimizin tam 6,2 milyonu yoksul. Ülkemizin genel yoksulluk oranı yüzde 15 iken, bu gençlerimizde yoksulluk yüzde 40’a kadar çıkıyor.

İktidarın övgü ile bahsettiği günümüz Türkiye’sinde;

 15-24 yaş grubundaki 11.7 milyon gençten 2 milyondan fazlasının evinde bilgisayar yok, 850 bin gencin evinde internet bağlantısı yok, 1.3 milyon genç eskimiş giysilerinin yerine yenisini alamıyor, 1 milyondan fazlası ikinci bir ayakkabı alamıyor, 1.8 milyon gencimiz spor, sinema, konser gibi sosyal aktivitelere katılamıyor ama, Ak Parti halen biz gençlerin ve kadınların yanındayız diyebiliyor.

İyi Parti olarak biz hepimizin canını acıtan bu tabloya seyirci kalmayacağımıza verdiğimiz sözden dolayı, ülkemizde giderek artan yoksulluğa, sosyal adaletsizliğe ve gelir eşitsizliğine çare olacak İYİ Yaşam Geliri Modeli projemizi hazırladık.

Bu projemizle; 18-26 yaş arasındaki tüm gençlerimize medyan gelirin yarısının altında kalan 4 milyon hanedeki kadınlara 2021 fiyatlarıyla aylık 1000 lira İYİ Yaşam Gelir Desteği sunacağız. Yine bu projemizle; Yoksulluğu ve gelir adaletsizliğini azaltıp, kişi başına düşen geliri de artıracağız. Yaptığımız çalışmalara göre, İYİ Yaşam Gelir Desteğini vatandaşlarımıza sunduğumuzda; Ülkemizdeki yoksulluk oranını yüzde 48, Yoksulluk açığını yüzde 23 azaltacak, kişi başına düşen geliri artıracağız.

Tabii iktidar çevreleri her zamanki gibi “Kaynak nerede?” diye soracaklar. Hiç merak etmesinler. Bugüne kadar her açıkladığımız projede kaynağımızı nasıl açıkladıysak İYİ Yaşam Gelir Modelinin de kaynağını da açıklıyoruz. Bu Modelin yıllık maliyeti 2021 fiyatlarıyla 200 milyar lira.

Projemizin finansmanının çok büyük bir kısmını Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nden sonra ciddi bir şekilde artan vergi harcamalarındaki israfın önüne geçerek sağlayacağız. Geri kalan kısmını da yeşil’e ve yenilebilir enerji kaynaklarına çok önem verdiğimiz için karbon vergileriyle karşılayacağız. Böylece 2022 yılı için 247 milyar liralık ek kaynak sağlamamız mümkün olacaktır. İyi Parti olarak sürekli söylüyoruz. Milletimizin yararına her konuda projelerimiz hazır. Biz yandaşlar lehine yapılan, karşılığında vatandaşımızın omzuna yüklenen her uygulamaya karşıyız. Bunun için var gücümüzle çalışıyor, projelerimizi halkımıza sunuyoruz.   İktidarın yaptığı tüm olumsuzlukların önüne geçmenin yolu milletimizin hakemliğine başvurmaktır.Bunun için hemen seçim istiyoruz.”

97 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382