Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam528
Toplam Ziyaret1685961

SEVGİ YENER RESİM SERGİSİ

Sevgi Yener, resimlerini 14.12.2021 günü, Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl sanat Galerisi’nde sergiledi. Sergide 35 tablosu yer alıyordu. Ressamın ilk kişisel sergisiydi bu. (Haber: M. Demirel Babacanoğlu)

   

Ressam, Adana doğumlu, emekli İngilizce öğretmeni, Adana’da oturuyor. Renkleri seviyor. Sıcak renklere ağırlık vermiş. Daha çok kadın figürleri görülüyor. İşte bir kadın. birçok kadın, onun  çizgisinde, fırçasında, renginde canlanmış, yaşama dönükler, kanlı, canlılar. 

Çiçeklerle bezenmiş bir  tablo. Sarı fon üzerinde belirlenmiş, sanırım bir oturma odası. Sıcak renkler ağılıklı, ama yer yer soğutulmuş renkler de kullanılmış.

Burada da hemen aynı sırada, Osmanlı dönemi giysileri içinde, bir hatun resmedilmiş. Elleri yukarı duvara uzanmış, yeşili çok bir dalı okşuyor gibi, ayağında nalin, sol elinde sümbül,  terekli bir pencere önünde  betimlenmiş kadın…

Burada da deniz rüzgarına kapılmış bir kadın. Deniz maivisi renklerle  oluşturulmuş, saçları savruluyor, dalgalanıyor deniz… Şurada da dört kadının bulunduğu tablo, renkler, çizim, fırça vuruşlar güzel, yerli yerinde, capcanlı duruyorlar.

Bir tablo daha karşımda, genç bay ile, genç bayan, sarılmışlar… soğuk sıcak renklerle betimlenmişler. Saçları sırtından aşağı dökülüyor, bay belinden sarılmış. Benek benek, çizgi çizgi fonda yer alıyor tablo… İşte bir kadın daha,  eski antik çağdan kalma. 

Singer marka dikiş  makinesinin başında kadın, ormanda şemsiyeli  iki genç, karakalemle betimlenmiş bir kadın portresi,.. Yine bir kadın portresi, geleneksel başlık taşıyor, bakışları ileri ve anlamlı…

Biçtikleri ekinleri omuzlarında götüren dinç kadınlar, giyinişleri de öyle. Yanlarında bir ekin tarlası, alabildiğine uzanan kırlık alan… Ve kübik bir tablo,  İç içe geçmiş geometrik biçimler almış kadın portreleri ateş renginin tonlarıyla betimlenmiş.

Atatürk’e çiçek sunan, yakasına çiçek takan bir çocuk, çocuğa anlamlı bakışlarıyla bakan Atatürk portresi betimlenmiş. Hemen yakınında, kara tahta başında Türk harflerini öğreten, Başöğretmen Atatürk tablosu görülüyor.

Ressamın babasıyla, annesinin gençlik yıllarından bir fotoğrafı canlandırılmış… kırda bir yerde oturuyorlar, karşıya bir noktaya doğru bakıyorlar… kim bilir neler düşünüyorlar?…

Birde natürmort, üzüm, elma,, armut, anlamlı renklerle resmedilmiş….

 

19.12.2021, Adana

 

 

140 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231