Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam546
Toplam Ziyaret1668188

ÇULHAOĞLU:”BU HÜKÜMET ÜLKEMİZİ BİR PARTİ DEVLETİ DURUMUNA GETİRMİŞTİR”

Çulhaoğlu,”Partili cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiğimiz son üç buçuk yılda, döviz kurları, akaryakıt fiyatları, enflasyon almış başını gitmiş, haliyle de ülkemiz yangın yerine dönmüştür” dedi.

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu “2022 bütçesinde yine milletimiz için hiçbir şey yok” diyerek başladığı yazılı açıklamada;Bu bütçede yoksulluğa, yolsuzluğa, enflasyona, işsizliğe hiçbir çare yok. Gelir dağılımındaki adaletsizliğe, çiftçilerimize yeterli destek ve çözüm yok. İşçinin, işverenin, çalışanın, emeklinin, hayatını kolaylaştıracak adımlar da yok. Ak Parti iktidarı bu bütçede yine milletimizi unutmuş, yine sadece yandaşlarını hatırlayarak 2022 bütçesinde garantici müteahhitlere 42,5 milyar lira ödenek koymuştur” dedi.

Çulhaoğlu şunları söyledi:

“Birkaç iş bilmez danışman imzasını taşıyan 2022 bütçesinde, yoksullaşmaya, yoksunlaşmaya, yolsuzlukların önlenmesine, gelir dağılımının düzelmesine, işsizliğe, enflasyona, sanayileşmeye, KOBİ'lere, çiftçilerimizin artan maliyetlerine, gübre fiyatlarının önüne geçilebilmesine, EYT’lilere, 3600 ek gösterge bekleyenlere, atanamayan öğretmen ve sağlıkçılara, çalışan ve emeklilerimizin durumlarının düzeltilmesine dair hiçbir şey yok

Bu iktidar yine saltanatını devam ettirmek için itibar olarak gördükleri savurganlığı önleyecek tasarruf yolunu seçmemiş, yeniden vatandaşlarımızın harç, vergi ve cezalarını yüzde 36,2 oranında arttırma yolunu seçmiş, işsizliği tarihin görmediği kadar yükseltmiş, gelir adaletsizliği almış başını gitmiş, ülke tarımını ve çiftçimizi de bitme noktasına getirmiştir.

Partili cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiğimiz son üç buçuk yılda, döviz kurları, akaryakıt fiyatları, enflasyon almış başını gitmiş, haliyle de ülkemiz yangın yerine dönmüştür.1980 öncesini hatırlatır akaryakıt kuyrukları, soğuk kış günlerinde oluşan halk ekmek bayilerinin önünde ucuz ekmek kuyruklarını görür hale geldik artık. Her dakika patlak veren yasadışılıklar, usulsüzlük ve yolsuzluklar almış başını gitmiş, iktidar bu sistemle devlet kurumlarını da siyasi baskı ve talimatlarla yönlendirerek ülkemizi bir parti devleti durumuna getirmiştir.

Esasında olan da şudur. İktidar, bilgisizce, beceriksizce yanlış yönetim tarzından doğan yanlışlarının bedelini milletimize ödettirmektedir.

Halbuki yapılması gerekenleri de her defasında söylüyoruz.

İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter sistem ile birlikte tesis edilecek hukukun üstünlüğü, gerçek ehliyet ve liyakatin hakim olduğu kamu yönetimi, güçlü, sürdürülebilir ve toplumun tüm kesimlerini kapsayacak büyüme stratejisi, ülke ekonomimizin büyümesi için imar rantlarından vazgeçilmesi, bunlarla beraber üretime dayalı katma değeri ve uluslararası rekabet gücü yüksek olan sektörlere yönelmemiz, kamuda tasarrufa gidilmesi yüksek kamu harcamaları yerine yatırımlara ve ihracata dayalı bir akılcı politika, dışarıdan gelecek kredilere bel bağlamadan istikrarlı ve kalıcı bir şeffaf yönetim, Merkez Bankası ve TÜİK’in tam bağımsız olması, Varlık Fonu ve Politika Kurullarının derhal kapatılması, ülke kaynaklarımızın Ak partinin rant projelerinden kurtarılması, müşteri garantili projelerin son bulması, ehliyet ve liyakatin hakim olduğu kamu yönetiminin oluşturulması vakit kaybetmeden hayata geçirilmelidir diyoruz. Çiftçilerimize, Esnaflarımıza kulak veriyoruz. Çalışanlarımızın, Kadınlarımızın, Gençlerimizin, İşsizlerimizin dertlerini dinliyoruz.       Biz İyi Parti olarak akıldan, bilimden, liyakatten yanayız. O yüzden, tek adam değil, ortak akıl diyoruz. O yüzden, Ben ne dersem o olur değil, Türkiye Milletin Evi’nde, milletimizle birlikte yönetilir diyoruz. Biz milletimizin içinde olmadığı bu yoksulluk, yoksunluk ve yolsuzluk bütçesine karşıyız.

İyi Parti olarak biz hazırız. Ülkemizin içinde bulunduğu tüm sorunları güçlü, liyakatli kadrolarımız ile biz çözeriz.

Onun için hemen seçim diyoruz”

 

123 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339