Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi15
Bugün Toplam741
Toplam Ziyaret1687250

SALİME KAMAN RESİM SERGİSİ

Usta Ressam Salime Kaman resim sergisi 22.11.2021 günü Adana Ressamlar Derneği Kaman Sanat Galerisi’nde (Cemalpaşa Mah. Cevatyurdakul Cad. No:29/A, Saatçi Apt. zemin kat- Seyhan/Adana) açıldı. Sergi, sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi.(Haber:




Haber:M. Demirel Babacanoğlu

Usta Ressam Salime Kaman resim sergisi 22.11.2021 günü Adana Ressamlar Derneği Kaman Sanat Galerisi’nde (Cemalpaşa Mah. Cevatyurdakul Cad. No:29/A, Saatçi Apt. zemin  kat- Seyhan/Adana) açıldı. Sergi, sanatseverler tarafından ilgiyle  izlendi.

Sanatçıyı tanıyalım kısaca:

Salime Kaman, genç yaşlarda hobi olarak başladığı resim sanatını usta öğreticiler atölyesinde geliştirdi. Desen, suluboya, yağlıboya, seramik çalışmaları yaptı. İstanbul Işık Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sanat kuramı eleştirmenliğinde ilerledi. Sanat eleştirmeni unvanını aldı. Yurt içinde, yurt dışında resim sergileri açtı. 15. Kişisel resim tablolarını Kaman sanat Galerisi’nde sundu.

Tablolar yağlı boya olarak çok renkli betimlenmiş. Daha çok Batı tarzı klasik resimlerini andırmaktadır. Natürmortlar göze değiyor desem uygun olacak sanıyorum. Kırmızı, beyaz, mavi, sarı, mor (…) çiçeklerin karışımından oluşturulmuş natürmortlar, sanki hazır buketler gibi yerlerini almışlar, aralarındaki yeşil yapraklar armoniyi tamamlıyor.

Kadın portreleri, alışılmış portrelerinde dışında verilmiş. Yüzler çok renkli, saçlar güllerle çiçeklerle örülmüş, canlılık kazandırılmış kadın yüzüne.

Bir başka göze çarpan şey de şu: Kadının alnına kondurulan güvercin kuşu. Hani derler ya “Devlet kuşu konmuş başına” onun gibi bir şey. Belki de bu deyişten almıştır ressam esinini!? Ne dersiniz?

Kent resimleri, kentleri bütün diriliği, canlılığı, can çekişmesiyle yansıtılmış kamuya. Kentin yapısal özellikleri ayrıntılarıyla betimlenmiş.  Caddelerde, sokaklarda yükselen binalar, ağaçlar, gezen, gezintiye çıkmış insanlar, alımlı güzel bir manzarayı oluşturmuş, sıcak rengin gizemini taşıyor içlerinde.

Hele kent içinden geçen sular, çaylar, ırmaklar üstünde oluşturulmuş köprüler… Şu meşhuuur Mostar Köprüsü de yer alıyor burada. Bosna-Hersek kırımında bu köprüden çıkıyor kırılmış insan sesleri…

Köprü yıkılmış, yok edilmişti. Köprü Türk insanlarının yardımıyla ülkemiz tarafından yaptırıldı, hizmete açıldı.

Kaval çalan dede portresi, giyinişi, duruşuyla, eski bir rindi temsil ediyor sanki?

Nü resmi daha başarılıymış gibi geldi bana. Havai fon önünde bütün görkemiyle nü. Öyle mahcup filan değil kendine güvenli.

Baylar artık bırakın kadınları ikinci üçüncü plana atmayı. Özgür, bağımsız, kendine oldukça güvenli bir kadın tipi var burada. Her olumlu işi yapabilen bir kadın tipi. Çekilin kadınlar geliyor…

24.11.2021, Adana

 

 

271 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382