Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam705
Toplam Ziyaret1669091

GÖĞEBAKAN, “ADANALIYI TİYATROYA DOYURDUK”

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan,“Şehir Tiyatroları Festivali’nden sonra 8-14 Kasım 2021 tarihleri arasında Komedi Oyunları Festivali’ni gerçekleştirdik" dedi.


Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan, Şehir Tiyatroları Festivali’nden sonra 8-14 Kasım 2021 tarihleri arasında Komedi Oyunları Festivali’ni gerçekleştirdiklerini belirterek, “Her iki etkinlik 21 gün sürdü. Adana seyircisini tiyatroya doyurduğumuz düşünüyorum” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan, Şehir Tiyatroları Festivali’nden sonra 8-14 Kasım 2021 tarihleri arasında Komedi Oyunları Festivali’ni gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Bu festivalde ülkemizde ses getirmiş ünlü oyunları Adana’mızda seyircilerimize buluşturduk. Bu festival “Mahşeri Cümbüş” ile 8 Kasım’da başladı, Ali Poyrazoğlu’nun “Asi Kuş” oyunu ile devam etti. “Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi”, “Ali Cengiz Oyunu”, “Şaşkın Aşıklar” ve son olarak da “İkinci Bahar”la tamamlandı. Her iki etkinlik 21 gün sürdü. Adana seyircisini tiyatroya doyurduğumuz düşünüyorum” dedi.

Göğebakan,  “Fakat bununla kalmadık, kendi Şehir Tiyatromuzun çıkardığı “Köprüden Önce Son Çıkış”, “Kadınlar Konuşursa”,  "Grönholm Metodu” ve “İstibdad Kumpanyası” oyunlarını 31 Aralık 2021 tarihine kadar haftada 2 gün Salı ve Cumartesi olmak üzere, dönüşümlü olarak sahnelemeye devam edeceğiz” dedi.

Bu tiyatro gösterilerinden sonra 25 Kasım 2021-Aralık ayının ilk haftasında kadına şiddette farkındalık oluşturmak için Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın Daire Başkanlığı’yla beraber Şakirpaşa Mahallesinde film gösterimleri yapacaklarını “Sorayayı Taşlamak” filmini göstereceklerini kaydeden Göğebakan, 8 Aralık’ta Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda “Kadınlar Konuşursa” tiyatro oyununu sergileyeceklerini ifade ederek, ”Biz burada gözü morarmış kadınlardan ya da çeşitli şiddet görmüş kadınları değil de güçlü kadın profilini öne çıkarmaya çalışacağız. Bunun için 2 film, 2 tiyatro oyununu göstereceğiz” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan,  “Başkanımız Zeydan Karalar’ın da talimatıyla sanattan ve kültürden kısmadan devam edeceğiz. Başkanımız Karalar’ın “Adana’nın ihtiyacı olan kültür ve sanattır. Sanat konusunda ne gerekiyorsa yapacaksınız” diye bize talimatları vardır” şeklinde konuştu.

 

192 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339