Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam525
Toplam Ziyaret1668167

“GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK ETMEK,ADANA’MIZ İÇİN ÖNEMLİ HİZMETTİR”

Kandemir, Kutlu’nun başlattığı girişime “Adanalı, kendi sporcusuna sahip çıkmalı” diyerek destek çıktı

Pandemi ortamının en çok etkilediği spor ve sporcu çevrelerinin yeniden arzulanan düzeye erişebilmesi için, Amatör spor kulüplerinden Adana 1954 FK Başkanı Menderes Kutlu’nun ilk adımını attığı, “Adanalı, kendi memeketinden çıkan sporculara sahip çıkmalı” girişimi spor çevrelerinin dikkatini çekmeyi başardı.

Amatör 1. Küme takımlarından Adana 1954 FK Başkanı Menderes Kutlu, geçtiğimiz hafta aralarında Sivasspor Başkanı Mecnur Otyakmaz, Cumali Kandemir, F.Taşseten ve Bilal Avcı’ya üzerlerinde kendi isimleri yazılı kulübünün formalarını armağan etmiş ve spora verdikleri destek nedeniyle teşekkür ederken, bu çalışmalarının tüm kesimlere bir örnek oluşturması temennisinde bulunmuştu. Adana Demirspor eski Başkanlarından Adem Atılgan, Çukurova Belediyesi Başkan Yardımcısı, eski Emniyet Müdürlerinden Selami Kandemir ve kalabalık bir sporsever topluluğunun da katıldığı girişimde Adana 1954 FK ile Kürkçüler Spor arasındaki maç birlikte izlenmişti. 

KANDEMİR’DEN İLK CİDDİ DESTEK 

Adana’nın sporsever iş adamlarından Hayal Park Mono Life işletmecisi Cumali Kandemir, Menderes Kutlu tarafından ilk adımı atılan, “Kendi memleketimizin sporuna, sporcusuna destek olunması ve onlara iyi bir gelecek hazırlanması hedefinin çok ciddi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Sporumuzun geleceği için hep birlikte ve tek yürek olunmasını amaçlayan bu girişim toplumun tüm kesimlerine çok ciddi ve planlı ve programlı bir şekilde tanıtılmalı ve yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimize daha iyi bir gelecek sağlamayı hedefleyen bu girişim mutlaka desteklenmelidir” görüşünü dile getirdi, “Menderes Kutlu’yu bu konudaki duyarlılığı için kutluyor, başarısı yolunda her zaman yanında olacağımın bilinmesini istiyorum” dedi. 

“ADANALILIK RUHU CANLANDIRILABİLİR” 

Tüm ülkeyi birçok yönde etkileyen pandemi ortamından en çok çocuklarımızın ve gençlerimizin etkilendiğini belirten Kandemir, “Gençlerimizi böylesi kritik dönemlerde yalnız bırakmamak, spor yapmaya teşvik etmek mutlaka gereklidir. Böylesi olumlu hamleler bu şehrin geleceği yolundaki en önemli ve en ciddi adım olacaktır” derken, Adana’nın sosyal yönden en ciddi eksikliği olarak değerlendirilen, “Adanalılık ruhu”nu canlandırma ve yeni hedeflere yöneltme açısından da önem taşıyacağını vurguladı. Spor’un, birlik ve beraberliği güçlendirmek ve pekiştirmek yolunda en pozitif hareket olduğunu belirten Cumali Kandemir, “Çeşitli etkenlerle zayıflamış, birlikte yaşama, birlikte hareket etme ve başarılı olma olgusunu böylece yakalayabiliriz” diye konuştu.

Adana gibi spor ve sporcu konusunda adeta bir cennet olması gerekirken, son zamanlarda duyarsızlık ve ihmaller neticesi geri planda kalmış olan “sporda başarılı kent” olgusunun mutlaka değerlendirimesi gerektiğine işaret eden Kandemir, “Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz takdirde, böylesi birliktelik ruhunu yeniden canlandırabiliriz. Bu gençlerimize vereceğimiz önemin en belirgin işareti olacaktır” diyerek konuya vurgu yaptı. 

“FUTBOLDAKİ KANGRENE EN TABİİ ÇÖZÜM YOLU” 

Spor ve sporcuyu teşvik etmenin en tutarlı ve gerçekçi yolunun, temelde ciddi çalışmalar yapmak ve bu tüm girişimleri desteklemek olduğunu da vurgulayan Cumali Kandemir, bu konuda şunları söyledi:

“Başta futbol olmak üzere birçok spor dalında ülkemiz tam anlamı ile yabancı hegemonyasının altında ezilmektedir. Bunun ortadan kaldırılması, bu hegemonyanın yok edilebilmesi için kendi özümüze dönmek, kendi değerlerimize sahip çıkmak zorunluluğumuz vardır.

Futbolumuzu için için kemiren en ciddi hastalığa, en ölümcül yaraya mutlaka çare bulmak zorundayız. Bunun için geç kalınmamıştır. Umutlarımızı diri tutmakla birçok şeyi başarabilecek güçte ve kararlılıktayız. Memleket çocuklarına sahip çıkan, sporda gerçek başarıyı kendi evlatlarını daha iyi koşullarda yönetmekte bulacağını bilen akılcı ve bilinçli spor yöneticilerini mutlaka desteklemeli ve onlara güç vermemiz gerekmektedir.

Özellikle futbolumuzun üzerindeki en büyük baskı unsuru olan yabancı futbolcu kontenjanları da, kendi futbolcularımızın durumları dikkate alınarak daha ciddi şekilde değerlendirilmelidir.

Profesyonel kulüplerimiz, alt yapıdan futbolcu yetiştirilmesine daha çok özen göstermeli, amatör spor kulüplerimiz desteklenmeli, daha iyi koşullarda spor yapabilecek tesislere ve ortamlara kavuşturulmalıdır. 

“GENÇLERİMİZE HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERMELİYİZ” 

Alt yapıya önem veren, sporun her dalında gençlerimizi yabancı hayranlığı tutkusundan uzaklaştırabilmeyi başaracak tek yol, kendi sporcumuza, kendi çocuklarımıza, gençlerimize ve spora gönül vermiş kesimlere hak ettikleri değeri vermekten geçmektedir.

Sporda dünya çapında ismini duyuran ülkelerin, alt yapıya, kendi gençlerine ve onların geleceğine nasıl değer verdiklerini görüyor, izliyor ve tanık oluyoruz. Bir zamanlar sporun her dalında sadece ülke çapında değil, dünyaca takdir edilmiş kişileri yetiştiren bu topraklar, ciddi ve planlı çalışmalarla yeniden atılacak tohumlarla, yepyeni filizleri yeşertecek güce ve karektere sahiptir.

Türkiye’deki futbol anlayışı ve futbolcu kalitesinin yükseltilmesi için en öncelikli hedef; alt yapıya ve amatör futbola önem verilmesi ve gençlerimizin bu konudaki engellerinin kaldırılarak, önlerinin açılması, daha çok imkan tanınması olmalıdır.”

 “BELEDİYELER MUTLAKA DESTEK OLMALI” 

Bu tür girişimlerin sadece yapıldığı yerde kalmaması, Adana’daki öncelikle Belediyeler ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere yerel yönetimlerce desteklenmesi gerektiğine de işaret eden Cumali Kandemir, “Bu kentin yetiştirdiği değerleri, bu şehirde doğup büyüyen, Adanalı olmakla onur ve gurur duyan gençlerimizi ancak böyle bir benimsenme duygusu aşılayarak sahip çıkabiliriz. Bu memleketin çocukları ancak böylesi birliktelik ve cesur hamlelerle hak ettikleri yeri bulabilirler” diye konuştu.

Kandemir ayrıca, “Gençlerimiz böylesi sportif girişimlerin daha etkili ve başarılı hale gelmesi ile sokaklardan kurtulacak, yarınlara daha umutlu bakacak nesiller olarak toplumda yerlerini alacaklardır” dedi ve özellikle sivil toplum kuruluşlarının bunu öncelikli hizmet hedefi olarak belirlemelerinin önemine parmak bastı. 

“KUTLU’YA TAKDİR VE TEŞEKKÜR” 

Bir forma armağanı olarak görünen, ancak kendisini onurlandıran, gurur duyduğu  girişimi takdirle karşıladığını belirten Cumali Kandemir, “Sevgili kardeşim, Adana 1954 FK Başkanı Menderes Kutlu’nun bu nazik jestine teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, başlattığı bu girişim, beklediği, arzuladığı desteği bulacak, atılan başarı tohumları, yeşerecek, filizlenecektir. Bu sayede Adana’da spor kulüpleri ve Adana’nın sporcuları hak ettiği yerlere gelecektir. Adanalı gençlerimizi ve özellikle amatör spora verdiği hizmetleri her zaman destekleyeceğimizi ifade ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Her zaman yanlarında olacağım” dedi.

229 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339