Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam161
Toplam Ziyaret1667803

"CHP,İP, HDP, BUNLAR HEP BİRLİKTE PKK’NIN YANDAŞLARIDIR"

Erdoğan, "Bunlar onlarla beraber yol yürüyor. Biz de Cumhur İttifakı olarak MHP ile birlikte yolumuza devam ediyoruz. Biz bu vatanı sevenlerle, bu milleti sevenlerle beraberiz ve yolumuza da böyle devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bölgemizdeki ve dünyadaki mazlumların sesi olmayı sürdüreceğiz. Önümüze kurulan tuzakları birer birer bozup dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına da gireceğiz. Savunma sanayinin her alanında kendimizi ve dostlarımızı dışa bağımlılıktan da tamamen kurtaracağız. Ülkemizi hedeflerine ulaştırmak, milletimizi ve devletimizi güçlendirmek için her alanda çalışmayı sürdüreceğiz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Biga Belediye Meydanı’nda düzenlenen Çanakkale’de Yapımı Tamamlanan Projelerin Toplu Açılış Töreni’ne katıldı.

Çana “MİLLETİMİZİN DESTEĞİNE GÜVENDİK”

 Türkiye’yi eğitim, sağlık, adalet, güvenlik, sanayi, tarım ve enerjide, her alanda güçlendirmenin mücadelesini verirken bu şanlı tarih ve kahramanlardan güç aldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Tek gayemiz alın terleriyle sulayarak ve kanlarıyla yoğurarak bize bu toprakları vatan hâline getiren ecdada layık olabilmektir. Çünkü bir toprağın, bir arazinin vatan olması kanlarla onun sulanmasıdır, onunla yoğrulmasıdır. Cumhuriyet tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma mücadelesini verirken sadece Allah’ın yardımına ve milletimizin desteğine güvendik. Biz size güveniyoruz. Milletimizin değerlerine savaş açan vesayetçilerle, millî iradeyi hiçe sayan darbecilerle, terör örgütlerini kullanarak sınırlarımıza dayanan güçlerle ve içimizdeki gafillerle mücadelemizi hep bu anlayışla yürüttük.”

 Muhalefetin Kanal İstanbul’a ilişkin açıklamalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet yönetiminde sürekliliğin esas olduğunu ve iktidarı devraldıklarında Türkiye’yi süratle kalkındırmanın içerisine girdiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Köprüsü’nün 18 Mart 2022’de açılacağını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: “Bugün son tabliyenin vidalarını sıktık. Biz buyuz. Bay Kemal, senin bu işlere kudretin yetmez. Senden bir şey de olmaz. Çünkü senin hizmet diye bir derdin yok ama bizim bu millete olan aşkımız, hizmet anlayışımızı körüklüyor. Düşünün şu anda öyle zamanlar oldu ki hava dalgalı. Karşıdan karşıya geçmek adeta mümkün değil. Bazen feriler çalışmaz. Ama şimdi 6 dakikada bu köprüden karşıdan karşıya geçeceğiz. Modern olmak, medeni olmak budur. Lafla olmuyor bu. İşte biz şimdi bu adımı attık. Ama utanmadan, sıkılmadan da sonra bu köprüyü kullanırlar. Velhasıl kullansınlar. Zaten biz, bize hakaret edene de etmeyene de bu hizmetleri veriyoruz. Neden? Çünkü güzel bir kelam, at denize balık bilmezse halik bilir.”

 

“2023 HAZİRAN’INA HAZIR OLALIM”

 Türk milletinin bu topraklardaki varlığına tahammül edemeyenlerin büyük ve güçlü Türkiye hedefinin karşısında yer almalarının gayet doğal olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama bu ülkenin ekmeğini yiyenlerin, suyunu içenlerin, havasını soluyanların, tüm imkânlarından ziyadesiyle istifade edenlerin böyle davranmasını kabullenemeyiz” diye konuştu.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün son tabliyesinin yerleştirilmesi törenine katıldıklarını anımsatarak “Vidaları sıktık. İnşallah bunların da vidalarını sıkacağız. Sizinle beraber sıkacağız. 2023’te sıkacağız Cumhur İttifakı olarak. Buna hazır mıyız? Kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız? Cumhur İttifakı olarak bütün kapıları çalmaya hazır mıyız? Bu gayretle inşallah 2023’ün Haziran’ına hazır olalım. Şimdi ikide bir kalkıp şunu söylüyorlar, ‘Erken seçim, erken seçim’. Sizden bir şey olmaz. Siz sadece şurada ne zamandan beri erken seçim diyorsunuz. Yetişemediğiniz üzüme koruk diyorsunuz. Siz koruk üzümden anlarsınız, ona devam edin. Biz olgunlaşmış üzüm yemeye devam ediyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

 “1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ’NÜN YÜKSELİŞİNİ İÇLERİ KAN AĞLAYARAK İZLEYENLER VAR”

 AK Parti iktidarı döneminde yapılan köprü, tünel, hastane ve üniversiteleri anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Şehir hastanelerini zaten akılları almıyor. Şehir hastanelerimiz hızla şu koronavirüs döneminde verdikleri hizmetle elhamdülillah büyük belalardan bizi kurtardılar. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yükselişini de içleri kan ağlayarak izleyenler var. Çanakkale’deki köprünün inşasını engelleyemediklerini görünce içlerindeki tüm kini ve nefreti Kanal İstanbul Projesi’ne yönlendirdiler. Üstelik sadece prensipte projeye karşı çıkmakla kalmıyorlar. Yerlisi ve yabancısıyla tüm yatırımcıları tehdit ederek ülkemizin kalkınmasını engellemek için canhıraş bir gayret içindeler. Açık söylüyorum, bu zihniyet sadece yatırım düşmanı olmanın ötesinde doğrudan ülkesinin ve milletinin düşmanıdır. Gerçi bunların tüm geçmişleri aynı rezilliklerle doludur. Türkiye’nin herhangi bir yerinde hangi büyük yatırım gündeme gelmişse bunların hepsine de bunlar karşı çıktılar. Bu CHP, bu İP, HDP, bunlar hep birlikte terör örgütü PKK’nın yandaşlarıdır. Bunlar onlarla beraber yol yürüyor. Biz de Cumhur İttifakı olarak MHP ile birlikte yolumuza devam ediyoruz. Biz bu vatanı sevenlerle, bu milleti sevenlerle beraberiz ve yolumuza da böyle devam edeceğiz.”

 “BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN İNŞASINA ENGEL OLAMAYACAKLAR”

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınırların güvenliğini artırmak, sınır ötesinden kaynaklanan tehditleri engellemek için hangi harekât yapılmışsa ve Akdeniz, Ege, Kuzey Afrika, Balkanlar ve Kafkaslarda ülkenin menfaatlerini korumak için hangi mücadeleye girişilmişse muhalefetin hepsine karşı çıktığını dile getirerek şu değerlendirmeyi yaptı: “Dünyada kendi ülkesindeki yatırımları engellemek için kendini böylesine rezil, böylesine zelil, böylesine aşağılık duruma düşüren bir başka muhalefet örneği yoktur. Dün FETÖ’cü hainlerin MİT tırları kumpasıyla ülkemizi düşürmeye çalıştıkları durum ile bugün yatırımcıları tehdit ederek ülkemize verilmek istenen zarar aynı sinsi senaryonun farklı sahneleridir. İşte buradan meydan okuyorum. Bu mankurtlar da onların iplerini ellerinde tutanlar da ne yaparlarsa yapsınlar büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına engel olamayacaklar. Nasıl her alanda yüzlerce projeyi ülkemize kazandırmışsak, Allah’ın izniyle 1915 Çanakkale Köprüsü’nü de tamamlıyoruz, tamamlayacağız. Karadeniz’deki doğal gazı da milletimizin hizmetine sunacağız. İnşallah Karadeniz’deki doğal gaz çıktığı andan itibaren vatandaşımızın menfaatini de burada ayrıca gözeteceğiz.”

 Ülkenin Akdeniz ve Ege’deki çıkarlarını da sonuna kadar koruyacaklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: “Kanal İstanbul’u da inşa edeceğiz. Sınırlarımızın üzerine kurduğumuz güvenlik hatlarını da birleştireceğiz. Bölgemizdeki ve dünyadaki mazlumların sesi olmayı da sürdüreceğiz. Önümüze kurulan tuzakları birer birer bozup dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına da gireceğiz. Savunma sanayisinin her alanında kendimizi ve dostlarımızı dışa bağımlılıktan da tamamen kurtaracağız. Varsın Türkiye düşmanları hasetlerinden çatlasın. Varsın Türkiye düşmanlarıyla kol kola girenler esip gürlesin. Varsın sözde Atatürkçü, sözde milliyetçi mankurtlar düştükleri çirkeflik çukurunda debelenip dursun. Biz ülkemizi hedeflerine ulaştırmak, milletimizi ve devletimizi güçlendirmek için her alanda çalışmayı sürdüreceğiz.”

 Milletin şehit ve şehit yakınlarına küfretmeyi olgunlukla karşılayanlardan sandıkta hesap sormakla kalmayıp onları sokağa da çıkamaz hâle getireceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkelerine yaptıkları ihanetin ödülünü yabancıların sırtlarını sıvazlamalarıyla, terör örgütünden gelen davetlerle alanlardan bunun hesabını günü geldiğinde sandıkta milletimiz soracaktır” diye konuştu.

 

“SİYASET ÜLKENİN VE MİLLETİN HAYRINA PROJE ÜRETMEKTİR”

 Bingöl’de şehit ağabeyi Tahir Gümren’e küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan hakkında hazırlanan fezlekenin TBMM Başkanlığına sunulduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhalefet adı altında ülkesine ve değerlerine saldıranlara diyorum ki eğer taktiğiniz kavgada yumruk sayılmaz hesabı ile önünüze gelene sataşmaksa o yumrukları millete değil, gelin gücünüz yetiyorsa bize savurun. Siyaset ülkenin ve milletin çıkarlarının önünü tehditle, küfürle, yabancılara şikâyetle kesmek değildir, siyaset ülkenin ve milletin hayrına proje üretmektir, eser ve hizmet inşa edebilmektir. Şehit yakınına ağza alınmayacak küfürlerle hakaret edenlerin terör örgütünün takdirine ve davetine mazhar olanlar karşısında sesi çıkmıyorsa ortada ya kirli bir pazarlık ya da gaflet sınırını aşan daha vahim bir sorun var demektir. Kaldı ki bu bir bayan olursa, bir bacı olursa... Düşünün, ya sen bir partinin lideri olarak bayansın bayan. Meclis’te o nasıl bir küfürdür? Ahlak yoksunu. Nasıl sen böyle bir küfrü yaparsın ya. Bir kadın olarak, bir bayan olarak sen bunu nasıl söylersin? Tek dertleri var, Türkiye’deki muhalefeti destekleyerek ‘Tayyip Erdoğan’dan kurtulacağız’ diyenlerin gazına geliyorlar. Üstelik bunu söyleyenler sadece lafta kalmıyor, sınırlarımızın dibindeki terör örgütünü on binlerce ağır silahla, araçla, gereçle, cephaneyle donatıyor, on binlerce teröristi eğitiyor. Suriye’de eğitilen teröristler de onlara verilen silahlarla sınır şehirlerimize, askerlerimize, güvenlik güçlerimize saldırıyor. Bugün bölgemizde Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda attığı her hayırlı adımın arkasında aynı dış ve iç kirli ittifakı buluyoruz.”

 Türkiye’nin 2023 imtihanını başarıyla verdiğinde önünde hiçbir gücün kalmayacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “CHP’nin başındaki zat ikide bir çıkıp ‘Ne işimiz var Suriye’de’ diyebiliyor. Partisine tezkereye ‘hayır’ oyu verdirebiliyorsa bizim de çıkıp ‘Siz kimin adına konuşuyorsunuz, kimin adına hareket ediyorsunuz?’ diye sorma hakkımız olur. Gazi Mustafa Kemal’in Libya’daki, Suriye’deki, doğu şehirlerimizdeki, Balkanlardaki izlerini unutturmaya çalışıp bugün aynı mücadeleyi yürütenleri itham edenlerden Cumhuriyetçi ve Atatürkçü olmaz. Diyebilir misin ‘Ey Gazi Mustafa Kemal, senin Trablus cephesinde ne işin var?’ Hadi söyle. Misakımilli için diyebilir misin? Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma vasiyetine sahip çıkmayanlardan milliyetçi de olmaz, ulusalcı da olmaz, ülke sevdalısı da olmaz. İşte bunun için 2023 çok önemli diyoruz.”

 “HERKESİN 2023 TERCİHİNİ EN DOĞRU ŞEKİLDE YAPACAĞINDAN ŞÜPHE DUYMUYORUM”

 Seçim gününe kadar bir an bile durmadan gerçekleri herkese anlatacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle şu veya bu sebeple CHP’ye, İYİ Parti’ye HDP’ye oy vermeyi düşünen vatandaşlarımızı ülkemizin ve milletimizin hayrı için, hepimizin ortak geleceği için karşımızdaki fotoğrafı vicdanla, insafla, açık yüreklilikle değerlendirmeye davet edeceğiz. Eğer bu muhasebeyi yaptırırsak akıl ve izan sahibi herkesin 2023 tercihini en doğru şekilde yapacağından şüphe duymuyorum. Yeter ki biz çalışalım, yeter ki biz yapılanları ve yapılmakta olanları doğru şekilde anlatalım. Yeter ki biz gönüllere dokunalım. Gerisi kendiliğinden gelecektir” ifadelerini kullandı.

 

İktidara geldiği günden beri verdiği tüm sözleri tutan bir siyasetçi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamdolsun bugüne kadar büyük ve güçlü Türkiye için milletimizle birlikte çok önemli kararlar aldık, yatırımlar yaptık. Milletimize hizmet için usanmadan gece gündüz çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Bugün de milletimize ne söylüyorsak hepsini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim diğerlerinden en büyük farkımız bugüne kadar ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerdir” açıklamasını yaptı.

77 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339