Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam698
Toplam Ziyaret1669084

EMO,"DOĞALGAZDAKİ ZAM HALKIN CEBİNİ YAKACAK"

EMO Başkanı Mehmet Mak,"Yapılan zamlar, elektrik üretimi amaçlı doğalgaz çevrim santrallarında üretim yapılamamasına ve dolayısı ile enerji arzında aksamalara sebebiyet verebilecektir" dedi.


Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mak, doğalgaza yapılan son zamdan dolayı bir açıklama yaptı.
EMO Başkanı Mehmet Mak, “Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yazılı açıklama ile Doğalgaz fiyatlarına 1 Kasım 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;Sanayi tesislerine yüzde 48,40 ve Elektrik Üretim tesislerine ise yüzde 46,82 oranında zam yapılmıştır” dedi.
Mak şunları kaydetti:
“Yapılan bu büyük zammın gerekçesi olarak, dünya enerji piyasalarındaki olağanüstü dalgalanmalara bağlı artan maliyetler gösterilip; konutlarda kullanılan doğalgaz tarifesinde Kasım ayında değişiklik yapılmadığı müjdelenmiştir .
Ekim ayında da yüzde 15 oranında zam yapılmış ve sonucunda, tüm sanayi ve gıda ürünlerine gelen fiyat artışları ile vatandaşlarımız can yakıcı bir şekilde etkilenmiştir.
Büyük Sanayi ve Ticari Kuruluşları abone grubuna yüzde 48,40 oranında;Elektrik Üretim Amaçlı kullanılan doğalgaz tarifesine yüzde 46,82 oranında yapılan bu zamlarne yazık ki başta elektrik bedelleri olmak üzere tepeden tırnağa her şeye zam gelmesine yol açacaktır.
Yapılan zamlar, elektrik üretimi amaçlı doğalgaz çevrim santrallarında üretim yapılamamasına ve dolayısı ile enerji arzında aksamalara sebebiyet verebilecektir.
ÇÖZÜM:
Küresel enerji krizinin ülkemizde yaşanan yansımalarını önlemek ve bu olumsuz gidişi durdurabilmek için:
Ülkemizde öncelikle özelleştirme ve kar esaslı piyasa politikaları terk edilerek kamusal planlama temelinde, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı, çevreye ve ekolojiye duyarlı, toplum yararını gözeten doğru ve bağımsız bir enerji politikası uygulanması talebimizi yineliyoruz.”
117 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339