Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam385
Toplam Ziyaret1686894

ERDOĞAN , ”ADANA’YA 50 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , “Adana gelişsin, büyüsün, kalkınsın, Adana’mız hak ettiği hizmetlere kavuşsun diye mücadele ediyoruz. Bu amaçla son 19 yılda Adana'ya toplam 50 milyar liralık yatırım yaptık” dedi.

 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel atma ve toplu açılış töreni için  geldiği Adana'da lezzet Festivalinin açılışına katıldı.Ç.Ü. Kongre Merkezinde AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Toplantısına katıln Erdoğan,Adana Müzesinde gençlerle buluştıuktan sonra akşam İstanbul'a hareket etti.

Öğle saatlerinde Adana Havalimanı’na gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk olarak Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi Temel Atma ve Adana'da Yapımı Tamamlanan Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

Törende yaptığı konuşmada 4 milyar liralık bir açılış için Adana’da bulunduklarını belirten Erdoğan şöyle konuştu:

 “Yaklaşık 2,2 milyar liralık kamu yatırımı ile 1,8 milyar liralık özel sektör yatırımlarının resmi açılışını yapıyoruz. Eğitimde 63 okulu, gençlik ve sporda yeni stadyumun ikmal inşaatının, 1000'er kişilik 2 öğrenci yurdunun açılışlarını yapıyoruz. 250 yataklı Ceyhan Devlet Hastanesi'nin, 112 biriminin de aralarında bulunduğu yatırımların açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Adalette lojmanların resmi açılışlarını yapıyoruz. Adana Mersin arasındaki tren hattında tamamlanan kısımlarını hizmete alıyoruz. İller Bankamızın çeşitli ilçelerinde tamamladığı alt yapı üst yapı projeleri ile TOKİ projelerini hizmete açıyoruz. Tarımda kırsal kalkınma ve orman yatırımlarının resmi açılışlarını yapıyoruz. Kültür ve turizmde yeni müzenin ikinci etabının da açılışını yapıyoruz. Sanayi ve teknolojide Çukurova Kalkınma Ajansı'nın desteklediği projeler ile alt yapı yatırımlarının açılışlarını yapıyoruz. Hizmet birimlerinin resmi açılışlarını da buradan gerçekleştiriyoruz. Çukurova Üniversitemizin tamamladığı birçok yatırımı var. Açılışlarını yapacağız. Salgın döneminde faaliyete geçen 26 fabrikanın da açılışını gerçekleştiriyoruz”.

“YATIRIMLAR SÜRÜYOR”

81 ilde 19 yılda görülmemiş yatırımlar yapıldığını söyleyen Erdoğan, “Her badireden ülkemizi nasıl kurtardıysak bugün de öyle olacak. 19 yılda 81 ilimizde Cumhuriyet tarihimizde görülmemiş yatırımlar yaptık. Son 19 yılda 50 milyar Adana'ya yatırım yaptık. 10496 adet derslik yaptık, ikinci bir üniversite kurduk. 45 spor tesisi kurduk. 9 milyar liralık sosyal yardım yaptık. 4107 konut yapımı sürüyor. 7 adet millet bahçesi projemiz var. 2'si tamamlandı. 5'inde çalışma sürüyor. Adana'ya 11 baraj 1 gölet inşa ettik. Sulama projeleriyle 925 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Adanalı çiftçilerimize 5 milyar liralık tarımsal destek verdik. 4,2 milyar liralık prim teşviki verdik” diye konuştu.

Adana’da devam eden ve tamamlanan projeleri de sıralayan Erdoğan, “Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın da inşası sürüyor ve 2023 yılında bunu tamamlayıp hizmete alacağız. Adanalı çiftçilerimize bugüne kadar 5 milyar liralık tarımsal destek verdik. 4,2 milyar liralık prim desteği verdik. 2023 yılına kadar bütün ilçelere doğal gaz arzını sağlayacağız. İnşallah önümüzdeki dönemde bir kısmının müjdesini verdiğimiz dev yatırımlar gibi sizleri hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“5.ULUSLARARASI ADANA LEZZET FESTİVALİ”NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  katıldığı  “5.Uluslararası Adana Lezzet Festivali”nin açılışı gerçekleştirildi.

Adana 5. Uluslararası Lezzet Festivali etkinliğine katılan ve kebabın mangal ateşini yakan  Erdoğan; Adana Merkez Park’taki Lezzet Festivali alanında davetlilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 “Aslında festivalimizin sloganı olan "Coğrafya Lezzettir!" ifadesi buradaki durumu ifade ediyor. Ülkemizde lezzet deyince akla ilk gelen yerlerden biri Adana'dır. AK Parti'yi kurduğumuz ancak siyasi yasaklı olduğumuz için henüz Meclis'te yer almadığımız bir dönemde Adana'ya gelmiştim. Karşılamadaki pankartlardan biri hâlâ hatırımdadır. Seni kebaptan ve şalgamdan daha çok seviyoruz. Gerçekten de bir Adanalı'nın bir başka faniye olan sevgisini bundan daha samimi anlatabilecek başka bir ifade yoktur.

Biz Adana'ya vazifemizi yerine getirdiğimize inanıyoruz. Buraya gelmeden önce Ceyhan'da yatırımların açılışlarını yaptık. Sanayisiyle, gastronomisiyle, sanatıyla, Adana'nın tüm güzelliklerine sahip çıkıyoruz.Festivalimizin sıfır atık prensibiyle düzenlemesini de Paris İklim Anlaşması'nı onayladığımız şu günlerde önemli görüyorum.Bu duygularla Adana Lezzet Festivalimi'zin 5.sinin hepimizin muhabbetine vesile olmasını diliyorum. Allah ağzımızın tadını bozmasın diyorum”

Yoğun bir katılımla gerçekleşen açılış töreni, konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  beraberindekilerle festivalde yer alan stantları gezmesiyle devam etti.

ERDOĞAN: “ARTIK ÜNİVERSİTELERİMİZDE KAPASİTE SORUNU KALMADI, GÜCÜMÜZÜ KALİTENİN YÜKSELTİLMESİNE VERECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana’daki programı kapsamında Çukurova Üniversitesi’nde yapımı tamamlanan tesis ve binaların açılış törenine katılarak, bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

Üniversite sayımızı 76’dan 207’ye çıkarırken, üniversitelerdeki akademisyen sayısını 70 binden 180 binin üzerine, öğrenci sayısını 1,6 milyondan 8,5 milyona yükselttik. Türkiye artık, kendi öğrencileri yanında 230 bin uluslararası öğrenciye de ev sahipliği yapan bir konuma gelmiştir. Gençlerimizin okullaşma oranını yüzde 15’ten yüzde 44’e yükselterek gösterdiğimiz başarı, ülkemizin insan gücü kalitesini de artırmıştır.”

“Artık üniversitelerimizde kapasite sorunu kalmadığı için, tüm gücümüzü ve imkânlarımızı kalitenin yükseltilmesine vereceğimiz bir döneme girdik” sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yükseköğretim kurumlarının, her alanda olduğu gibi, eğitimin tüm kademelerinde kalitenin yükseltilmesi hususunda da öncülük yapacaklarına inandığını belirterek, “Bilhassa mesleki eğitimde bu dönüşümü hızlı ve etkin şekilde yaparak, bir an önce sonuçlandırmamız gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

 AK PARTİADANA GENİŞLETİLMİŞ İL DANIŞMA TOPLANTISINDA DA KONUŞTU

Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin  Adana Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda da yaptığı konuşmanın gündeminde muhalefet vardı.

Erdoğan , muhalefetin yabancı yatırımcıları ürkütmeye çalıştığını iddia ederek, "CHP'nin başını çektiği sermaye ırkçısı ve yatırım düşmanı odaklara rağmen uluslararası yatırımcılar Türkiye'ye güveniyor, potansiyeline inanmayı sürdürüyor" dedi.

Erdoğan bir konuda başarısız olduklarını ifade ederek, "Ülkemizdeki büyük dönüşümden muhalefetin de nasiplenmesini sağlayamadık. Muhalefet kendini güncellemeyi başaramadı" diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan, pandemi süresince Adana'da açılan sahra hastanesine gönderme yaptı. Erdoğan, "Milletimize sahra hastanesi diye pazarladığı yerin koca bir hangar olduğu ortaya çıktı" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu SSK Genel Müdürü olduğu dönemi hatırlatarak, "SSK'yı batıran bu değil mi yahu? Allah, milletimizi CHP zihniyetinin eline düşürmesin" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında önemli bölümler şöyle:

“*Bugün bir kez daha Allah’ına gurban Adana diyorum. Şüheda yurdu Adana’da vatanımız, bayrağımız ve ezanımız için toprağa düşen aslanları rahmetle yad ediyorum. Yaklaşık iki buçuk sene sonra tekrar Adana’da bulunmaktan, siz Adanalı kardeşlerimle hasret gidermekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Maşallah bugün Adana bir başka güzel. Bugün yine kabına sığmayan bir Adana var.

*Adana gelişsin, büyüsün, kalkınsın, Adana’mız hak ettiği hizmetlere kavuşsun diye mücadele ediyoruz. Bu amaçla son 19 yılda Adana'ya toplam 50 milyar liralık yatırım yaptık. Yani 50 trilyon. Sağlıktan eğitime, ulaştırmadan tarıma, sanayiden ticarete, gençlik ve spordan sosyal yardımlara kadar her alanda Adana’mızın yanında olduk. Bugün de Adana'da eser ve hizmet siyasetimizin nişanesi olan birçok yatırımı devreye almanın sevincini yaşıyoruz. İlk olarak tamamlandığında ülkemizin en stratejik tesislerinden biri olacak Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi'nin bugün temelini attık.

*Uluslararası piyasalardaki sıkıntılara atmosfere rağmen ihracatta yıllık 212 milyarın üstüne çıkmayı başardık. Bay Kemal kıskanma, çalış senin de olur. Turizmde de farklı bir ivme yakalayarak geçen seneki kayıpların önemli bir kısmını telafi ettik, ediyoruz. Uluslararası yatırımcılar gibi ülkemizdeki özel sektör firmalarının da sanayi ve üretim yatırımları artarak devam ediyor. Bugün Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde üretime başlayan, akşam yalan, sabah yalan diyoruz ya Bay Kemal için ne dedi, 'bir fabrika yaptınız mı' dedi. Bay Kemal, bak bugün açılışını yaptığımız tam 26 fabrikanın resmi açılışını gerçekleştirdik. yegâne parti AK Parti'dir, Cumhur İttifakı’dır. Biz siyaseti, muhalefet gibi ikbal kapısı olarak değil, millete ve memlekete hizmet kapısı olarak gören meseleye böyle yaklaşan bir kadroyuz.

*Ülkemizin açık ara en çok gaf yapanı, pot kıran siyasetçisi olan Kılıçdaroğlu, burada da zirveyi kimseye bırakmadı. Yav Adanalısınız Adanalı. Gadanızı alayım. Şehir hastanelerimize alternatif olarak sunduğumu Adana Sahra Hastanesi projesi hiç şüphesiz bu sürecin en trajikomik hadiselerinden biridir. Böyle bir hastane var mı Adana’da. Bu nasıl yalandır ya. Biz diyor şöyle hastane yaptık. Eline diline ya. Milletimize sahra hastanesi diye pazarladığı yerin bir yatak bir tabeladan ibaret koca bir hangar olduğu ortaya çıktı. Peki bu skandal karşısında CHP Genel Başkanı Adana’dan ve Adanalı kardeşlerimden özür diledi mi? CHP Genel Başkanı, millet canının derdindeyken tamamen hayal mahsulü projeler üzerinden umut tacirliği yaptığı için utandı mı? Tabii ki hayır. Nasıl ki daha önceki gaflarında ve skandallarında hiç yüzü kızarmadıysa bunda da utanmadı, hicap duymadı. Hiçbir şey olmamış gibi yalan ve iftira furyasına yenilerini eklemeye devam etti.

*Partimizin 11.5 milyona yaklaşarak tarihimizin en yüksek rakamına ulaştık. Peki, ana muhalefetin değil hepsini toplayın böyle bir üye kaydı var mı? Yok, onlar nal topluyor nal. Ama bu teşkilat Allah’ın izniyle üye kaydında rekor üstüne rekor kırıyor. Her yıl 1 milyon yeni üye hedefiyle milletimizle olan bağımızı sürekli daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. Yeni üye seferberliği kampanyamızda Adana’da teşkilatımızın başarılarını da takdirle takip ediyorum. Adana teşkilatımız son 1 ayda çoğu gençlerden ve kadınlardan oluşan 17 bin yeni üyeyi partimize kazandırarak tüm Türkiye’ye örnek olmuştur.”

Cumhurbaşkanının programlarına; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Vali Süleyman Elban, milletvekilleri ve kent protokolü de katıldı. 

379 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406