Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam173
Toplam Ziyaret1684270

GESAM’DAN CUMHURİYET SERGİSİ

TC Kültür Bakanlığı Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Adana Şube Başkanlığı tarafından 75. Yıl Sanat Galesinde açılan sergi 10 Ekim 2021 tarihine kadar gezilebilecek.


 

 Vahit Şahin

T.C. Kültür Bakanlığı Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) Adana Şubesi tarafıdan “Cumhuriytin 98. Yıl Coşkusu” adlı karma resim sergisi 75. Yıl Sanat Galesinde açıldı.

Sergi öncesi Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar hocası Sencan Laçinbala akardiyonla konser verdi.Sergi açılışnda bir konuşma yapan GESAM Adana Şube Başkanı Gülşen Doğan, “T.C. Kültür Bakanlığı Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Adana Şube Başkanlığına seçilmiş olduğum 2020 Mart ayında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile yapılan serginin ardından, Çin’de başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan Covit 19 pandemi kısıtlamaları nedeni ile etkinliklerimizi uzun bir süre fiziksel olarak yapamadık. Ancak pandemi sürecinde 3 tane online sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunmuş olduğumuz eserler internet avantajı ile uluslararası izlenmesine neden olmuştur. Uzun zamandır özlemiş olduğumuz ilk aktif etkinikle bir arada olduğumuz için heyecanlı ve mutluyuz” dedi.

Doğan şunları söyledi:

“Bu etkinlikle Adana Şube Başkanlığı olarak Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dahilinde Türk halkı için önemli bir yere sahip ve çok zor şartlar altında kazanılmış olan 29 Ekim 1923’te kurulan ve 98. yılını coşkuyla kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz. Hepimizin görevi cumhuriyetimize sahip çıkmaktır. Sanata ve sanatçıya oldukça önem veren Mustafa Kemal Atatürk, ‘Sanatsız kalmış bir milletinin hayat damarlarından biri kopmuş’ demektir sözleri ile de sanata verdiği önemi vurgulamıştır. Cumhuriyetimizin 98. Yıl kutlamaları dahilinde birleştirici özelliği ve evrensel bir dil olan sanat ile tertiplemiş olduğumuz GESAM Üyelerimizden 25 sanatçımızın katılımı ile 60 eserin yer aldığı “Cumhuriyetimizin 98. Yıl Coşkusu” karma sergimizle kutlamaktan ve sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ayrıca katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanlığına, GESAM üyelerimize, değerli basın mensuplarımıza ve bizleri yalnız bırakmayan değerli konuklarımıza çok teşekkür ederim.”

Açılışta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a iletilmek üzere Başkanvekili Sinan Gül’e plaket verildi. Ayrıca GESAM’ın bir önceki Başkanı Saliha Yeişlköy’e de plaketini Adana Büyükşehir Belediye Başkanveikili Sinan Gül takdim etti.

Karma sergı̇ye katılan ve teşekkür belgesi alan GESAM üyesi sanatçılar şunlar:

Ayşe Sezen, Başak Yı̇ğenoğLu, Can Akın, Döndü IşIl Doğan, Eda ŞengüL, Emel Fırat, Fatma Güher Akyüz, Gönen Uğurlar, Gülşen Doğan, Gülay Yılmaz, Hasan Çakır, H. Nur Yurtici, Mahmut Özkoca, Meryem Pırlak, M. Nuri Borüban, Nermin Bakmaz, Nevin ArıkoğLu, Osman Altıntas, Saliha Yeşilköy, Semra Aysen, Sibel Cakar, Şirin Kılıç, Yurdagül Sıdal, Tezcan Ballı Çardak, Tevfik Gökdemı̇r.

 


386 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351